F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton käytti hyväkseen Valtteri Bottakselta saadun idean – "Lopun ratkaisu loi tälle mahdollisuuden"

6:17
Videolla Portugalin GP:n aika-ajojen lehdistötilaisuus.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton tykitti paalupaikalle Portugalin GP:n aika-ajoissa lauantaina. Hamilton onnistui päihittämään tallikaverinsa Valtteri Bottaksen loppuhuipennuksessa strategisen ratkaisun myötä.

Hamiltonin mukaan hän oli huolissaan siitä, että Bottas olisi hänelle liian paha pala purtavaksi.

Bottas tarjosi Mercedekselle idean aika-ajon toisen osion loistovedollaan. Bottas tykitti niin kovan ajan keskikovan seoksen renkailla, että Mercedes päätti ottaa ne käyttöön myös loppuhuipennuksessa.

– Taistelu, mitä käymme Valtterin kanssa... hän tekee tämän minulle vain vaikeammaksi ja vaikeammaksi, Hamilton puuskahti lehdistötilaisuudessa.

– Hän oli ollut nopein koko viikonlopun ajan ja vielä aika-ajon sisällä. En edes tiennyt, että pystyisinkö vetämään sellaista kierrosta, jolla pystyisin päihittämään hänet, Hamilton myönsi.

Mutta.

– Lopun ratkaisu toi tälle mahdollisuuden, Hamilton tokaisi.

Toisin kuin Bottas, Hamilton päätti ajaa kaksi aikakierrosta keskikovan seoksen renkailla. Tämä kannatti, sillä britti pystyi parantamaan aikaansa aivan kolmannen osion loppuhetkillä.

– Ensimmäisellä kierroksella en vielä onnistunut, mutta toisella kierroksella renkaiden lämpötilat olivat kohdillaan. Se tuotti tarvittavan eron.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja