Evakuointilennolla 200 koiraa ja kissaa – tunnettu eläinsuojelija pelastautui Afganistanista eläimet mukanaan

Britannian asevoimien entinen työntekijä perusti Afganistanissa palvellessaan eläinten hyväntekeväisyysjärjestön.

Eläinten hyväntekeväisyysjärjestön perustaja ja Britannian asevoimien entinen työntekijä Paul "Pen" Farthing evakuoitiin Britanniaan eläinlauman kanssa Kabulin lentokentältä perjantai-iltana. "Operaatio Arkin" kyydissä maasta lennätettiin 140 koiraa ja 60 kissaa.

Asiasta kertoo BBC.

Farthing palveli Afganistanissa 2000-luvun alussa, jonka jälkeen hän perusti Kabuliin eläinten hyväntekeväisyysjärjestön. Järjestö on pelastanut koiria, kissoja ja aaseja Afganistanissa.

Farthing kumppaneineen oli jo aiemmin torstaina yrittänyt päästä Britannian evakuointilennolle, mutta eteneminen estyi lentokentän lähistöllä tapahtuneiden iskujen takia.

Farthingin matkassa oli ollut suuren eläinlauman lisäksi hyväntekeväisyysjärjestön työntekijöitä ja heidän perheitään. Britannian puolustusministeriön tiedotteessa ei kuitenkaan mainittu näiden työntekijöiden päässeen evakuointilennolle.

Farthingin evakuointia auttoivat Britannian viranomaiset.

Afganistanin hallituksen kaaduttua Farthing ja hänen tukijansa ovat käyneet kampanjaa joukon ja eläimien pelastamiseksi maasta.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace on kritisoinut Farthingin ja hänen tukijoidensa tapaa kampanjoida, koska asian käsittely on hänen mukaansa vienyt liikaa aikaa virkamiehiltä. Sen sijaan virkamiesten pitäisi Wallacen mukaan keskittyä käsillä olevaan humanitaariseen kriisiin.

Lue myös:

    Uusimmat