Terroriuhka Kabulin lentokentällä "hyvin vakava" – useat maat kehottavat kansalaisiaan lähtemään kentältä välittömästi

2:08
Moni maa kamppailee saadakseen evakuoinnit suoritettua ajoissa.

Useiden maiden viranomaiset ovat varoittaneet korkeasta terroristi-iskun uhasta Kabulin lentokentällä aamuyöllä Suomen aikaa, kertoo BBC ja CNN.

Muun muassa Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Australia ovat lähettäneet varoituksen maassa oleskeleville kansalaisilleen. Lentokentällä olijoita kehotetaan poistumaan välittömästi.

Yhdysvaltojen puolustusviranomaiset kertovat CNN:lle, että kyse on tarkasta uhkauksesta, jonka on tehnyt ISIS-K -terroristiryhmä.

ISIS-K on Talebanin vastustaja, ja haluaa yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan luoda lisää kaaosta ja epävakautta lentokentälle.

CNN:n mukaan noin 100 Isisin kannattajaa pakeni vankilasta lähellä Kabulia, kun Taleban alkoi lähestymään pääkaupunkia reilu viikko sitten.

Taleban on antanut ulkomaille kuun loppuun asti aikaa evakuoida siviilejä. BBC:n mukaan Yhdysvallat on evakuoinut viimeisen vuorokauden aikana 19 000 ihmistä. Kabulista on kaikkiaan evakuoitu ilmateitse jo yli 82 000 ihmistä.

Puolustusministeriön tiedottaja John Kirby on vahvistanut, että Yhdysvallat on pelastanut helikoptereilla ihmisiä, jotka eivät ole kyenneet matkustamaan Kabuliin.

Brittiministeri: Terroriuhka "hyvin vakava" ja "välitön"

Afganistanissa Kabulin lentokenttään kohdistuva terrori-iskun uhka on "hyvin vakava" ja "välitön", sanoo Britannian apulaispuolustusministeri James Heappey STT:n mukaan.

Viikon mittaan on saatu yhä luotettavampaa tietoa välittömästä ja vakavasta henkeen kohdistuvasta uhasta, Heappey kertoi Times Radion haastattelussa.

Useat maat ovat kertoneet evakuointilentojen keskeyttämisestä viimeistään tällä viikolla. 

Suomen evakuointilentojen kerrotaan päättyvän perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja