Etkö sinäkään halua keskipaikkaa lentokoneessa? Paikassa yksi hyvä puoli, josta et ehkä tiennytkään: "Pitäisi olla vakiintunut sääntö"

2:50
Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa?

Onko keskipaikalla istumisesta mitään iloa lentokoneessa? Asiantuntijan mukaan on.

Harva ihminen haluaa tieten tahtoen lentokoneessa keskipaikkaakaan. Vessassa ramppaaminen on kiusallista, kun jatkuvasti joutuu pyytämään vieruskaveria väistämään. Lisäksi ikkunasta kurkkiminen keskipaikalta käsin on hankalaa, puhumattakaan ahtauden tunteesta kahden muun matkustajan välissä.

Lisäksi käsinojien oikeaoppinen käyttö voi aiheuttaa hämmennystä, huomauttaa Cosmopolitan. Kenelle käsinojat kuuluvat?

Twitterissä Rich Eisen Show asia tiedusteli asiaa kyselyn voimin. Vastaukseen siitä, kuuluvatko molemmat käsinojat keskipaikalla istuvalle, vastattiin melko lailla tasapuolisesti.

Niukka enemmistö yli sadastatuhannesta vastaajasta oli sitä mieltä, ettei missään tapauksessa, kun 47 prosenttia oli sitä mieltä, että ehdottomasti kuuluvat.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Viimeinen asia, jota haluat..."

Cosmopolitan ottikin selvää matkailuasiantuntijalta, mikä on tähän kysymykseen oikea vastaus.

– Matkustamisen lomakohteeseesi pitäisi olla alku jännittävälle seikkailulle, joten viimeinen asia, jota haluat, on kilpailla kohteliaasti käsinojasta muiden matkustajien kanssa – erityisesti silloin, kun et istu jonkun sellaisen vieressä, jonka tunnet, toteaa matkailudiileistä tutun Dealchecker-sivuston matkailuasiantuntija Rosie Panter.

Joten miten keskimmäisen paikan käsinojat jaetaan? Panterin mukaan kummatkin käsinojat kuuluvat keskellä istuvalle.

– On yleisesti hyväksyttyä, että keskipaikan matkustaja on vetänyt lyhimmän korren, joten hänen kuuluisi saada molempien käsinojien tuoma luksus, Panter perustelee.

Asiantuntija huomauttaa, että käytäväpaikan omaavalla on vapaus oikaista jalkojaan ja liikkua vapaammin. Ikkunapaikalla istuvalla on puolestaan mahdollisuus katsella maisemia ja lepuuttaa päätään sivulle vailla huolta siitä, että toinen matkustaja haluaisi päästä vessaan unten aikana.

– Keskimmäiseltä matkustajalta on rajattu niin tila kuin paikka, johon laskea pää. Niinpä kahden käsinojan kiistan pitäisi olla vakiintunut sääntö lentokoneessa, Panter toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja