Mitä vikaa on lentokoneen paikassa numero 19C?

Kaikki paikat lentokoneessa eivät ole yhtä hyviä. Mistä sitten tiedät, mikä paikka kannattaa varata? Entä missä päin konetta kukaan ei oikein halua istua, ellei ole pakko?

Easy Jet -lentoyhtiö tarkasteli 10 000 matkustajansa lentotietoja.

Selvityksen mukaan suosituin paikka lentokoneessa on 7F, oikealla puolella konetta sijaitseva ikkunapaikka.

Lentoyhtiön myyntitilastojen mukaan ikkunapaikat ovat järjestään halutuimpia paikkoja koneessa. Yli puolet, 59 prosenttia, valitsee ikkunapaikan. Oikean puolen paikat ovat suositumpia kuin vasemman.

Lisäksi tilastojen mukaan rivit 6 ja 7 myydään loppuun ensin.

Epäsuosituin paikka

Kaikista vähiten matkustajat haluavat istua paikalla 19C. Tarkkaa tietoa paikan epäsuosion syystä ei ole, mutta sijainti ei jostain syystä miellytä.

– Monille matkustajille tärkeimpiä kriteereitä istumapaikkojen valintaan on helppo pääsy vessoille ja uloskäynnin läheisyys. Paikka 19C sijaitsee kutakuinkin keskellä konetta, joten se saattaa olla syynä sen epäsuosioon, Easy Jetiltä kerrotaan.

Hermostuneet ja tiedonhaluiset matkustajat valitsevat yleensä ikkunapaikan, jotta näkevät missä milloinkin mennään. Nuoremmat matkustajat suosivat myös ikkunapaikkoja.

Mitä vanhemmaksi matkustaja tulee, sitä useammin hän haluaa käytäväpaikan. Käytäväpaikalla on enemmän tilaa ja josta on helppo lähteä liikkeelle.

Lähde: News.com.au 

Lue myös:

    Uusimmat