Oletko sinäkin sortunut? Ärsyttävin asia, jonka matkustaja voi tehdä lentokoneessa: "Teoillasi on suoria vaikutuksia ihmisiin ympärilläsi"

Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa? 2:50
Miltä lentokoneen sisustus näyttää tulevaisuudessa?

Sorrutko sinä lentokoneessa tähän muita ärsyttävään tapaan?

Moni asia voi ärsyttää lentokoneessa. Pienetkin asiat muuttuvat isoiksi pienessä, ahtaassa tilassa. Itkevät lapset, vierustoverin kuorsaus tai humalaiset ihmiset ovat usein lentomatkustajien ärsytyksen aiheita.

Matkailusta kirjoittava Abbey Gingras kirjoittaa kuitenkin Outside Online -matkailusivustolla yhdestä asiasta, joka vie ärsyttävyydessään voiton kaikesta muusta.

– On eräs asia, jota vihaan lentämisessä, eikä kyse ole ylihintaisista lipuista tai vauvasta, joka itkee kolmen riviä edelläni turistiluokassa, Abbey kirjoittaa.

– Kyse on ihmisistä, jotka kallistavat penkkejään huomioimatta lainkaan takanaan istuvaa ihmistä.

Abbey huomauttaa, että penkin kallistus on täysin hyväksyttävää, jos lento kestää useita tunteja – erityisesti jos se kestää koko yön ja matkustajan pitää nukkua.

Entä jos matkustaja kallistaa penkkiään kahden tunnin lennolla?

– Toivon, että myöhästyt jatkoyhteydestäsi ja jumitut LaGuardian lentokentälle niin, ettei edes 8 dollarin kahvi lohduta sinua, hän manaa.

"Teoillasi on suoria vaikutuksia"

Abbey huomauttaa, että koneista on poistettu kaikki mukavuus. Penkit ovat pienentyneet samalla, kun matkustajat ovat suurentuneet, ja jalkatila on käytännössä kadonnut. Pienessä tilassa omasta henkilökohtaisesta tilasta joutuu karsimaan ja jalkojen puutumista voi odottaa tapahtuvaksi koska vain.

– Siksi turistiluokassa kanssani matkaavat ja penkkinsä laskevat matkustajat ovat pahimpia.

Abbey muistuttaa, että ylimääräinen kolmen asteen kallistus penkissä ei tee kenenkään oloa mukavammaksi. Jalkatilaa ei ilmesty maagisesti enemmän.

– Kaikki, mitä saat aikaan, on se, että levittäydyt takanasi olevan ihmisen päälle, ja hänkin maksoi 324 dollaria päästäkseen Dallasiin. Oliko hänellä juoma tarjottimellaan? Et edes ajatellut tarkistaa ennen kuin laskeuduit hänen lämpimän dieettikokiksensa päälle, eikö vain? Tekikö hän töitä kannettavallaan? Nyt hänen näyttönsä on kääntynyt eteenpäin kulmaan, joka tekee tuotteliaisuuden mahdottomaksi.

Abbey epäilee, että ihminen, joka painaa nappia penkkiään kallistaakseen sitä, tietää kyllä itsekin olevansa ääliö.

– Mutta siltä varalta, että todella olet tietämätön, kuuntele tätä: teoillasi on suoria vaikutuksia ihmisiin ympärilläsi – kaikki tila, jonka otat, on otettu joltain toiselta.

Nainen muistuttaakin, että takana oleva henkilö ansaitsee saman kunnioituksen kuin henkilö edellä ja viereillä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat