Jalkapallon MM-kisoissa taottiin yleisöennätys uusiksi

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa järjestettävä jalkapallon naisten MM-turnaus on ollut lipunmyynnin osalta menestys lajin kansainväliselle kattojärjestölle Fifalle.

Fifa kertoi perjantaina, että turnauksen 48 ensimmäistä ottelua keräsivät lehtereille yhteensä 1 222 839 katsojaa. Luku kasvoi neljän vuoden takaisesta Ranskan MM-turnauksesta 29 prosentilla.

MM-turnauksen keskiyleisömäärä on lohkovaiheen otteluiden jälkeen reilut 25 000 katsojaa. Osa otteluista on ollut loppuunmyytyjä, mutta yleisesti lipunmyynti on ollut vireämpää Australiassa. Esimerkiksi Uuden-Seelannin Dunedinissa pelattua Japanin ja Costa Rican ottelua oli seuraamassa vajaat 7 000 katsojaa.

Turnaukseen on myyty yhteensä jo yli 1,7 miljoonaa lippua. Turnausjärjestäjien alkuperäinen tavoite, 1,3 miljoonaa lippua, on ylittynyt roimasti.

– Olen luottavainen, että loppuotteluun mennessä meillä on yli 1,9 miljoonaa fania, jotka ovat kävelleet stadionporttien läpi. Turnaus on ollut tähän mennessä uskomaton. Odotuksemme ovat ylittyneet monella eri tavalla, Fifan naisten jalkapallosta vastaava johtaja Sarai Bareman sanoi.

Turnauksen neljännesvälierät alkavat lauantaina otteluilla Sveitsi–Espanja ja Japani–Norja.

Lue myös:

    Uusimmat