Jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleissä mieletöntä jännitystä luvassa – pullahtaako hallitseva mestari heti ulos?

Jalkapallon naisten MM-turnaus jatkuu viikonloppuna neljännesvälierillä. Heti lauantaina Sveitsi haastaa alkuotteluissa heppoisasti pelanneen Espanjan.

Vaikka Espanja piti alkulohkossa oman maalinsa puhtaana kahdessa ottelussa, ei se yltänyt täysin omalle tasolleen. Viimeinen lohko-ottelu oli suoranaista myllytystä, kun Japani iski neljästi ja jätti Espanjan nollille.

Sveitsi taas eteni jatko-otteluihin tehden vain yhdessä pelissä maaleja. Se voitti avausottelussaan Filippiinit 2–0. Kaksi muuta lohkovaiheen ottelua päättyi lukemin 0–0.

Lauantaina oman jatkourakkansa avaa myös läpi kisojen vakuuttanut Japani. Se pelaa viimeisessä lohko-ottelussa Norjaa vastaan, joka aiemmin murskasi Filippiinit 6–0. Kurinalaisesti pelannut Japani ei päästänyt lohkovaiheessa maaliakaan, mutta Norja saattaa saada nivusvaivasta kärsineen tähtihyökkääjä Ada Hegerbergin takaisin kokoonpanoonsa.

Filippiinejä vastaan Sophie Roman Haug paikkasi Hegerbergiä ansiokkaasti paukuttaen hattutempun.

– On ongelma, että meillä on kaksi näin laadukasta hyökkääjää... Se on luksusluokan ongelma, Norjan päävalmentaja Hege Riise myhäili uutistoimisto AFP:n mukaan ottelun alla.


Yhdysvalloilta vaaditaan parempaa

Edellisten MM-kisojen hopeajoukkue Hollanti kohtaa ennakkosuosikin asemassa Etelä-Afrikan. Yksi mielenkiintoisimmista neljännesvälieräkamppailuista käydään kuitenkin myöhemmin sunnuntaina, kun puhtaalla pelillä lohkovoittoon yltänyt Ruotsi haastaa kaksi mestaruutta peräkkäin voittaneen Yhdysvallat.

Yhdysvaltojen peliotteet eivät ole tähän mennessä vakuuttaneet, ja joukkue on saanut runsaasti kritiikkiä ponnettomista esityksistään. Neljä vuotta sitten MM-pronssille yltänyt Ruotsi on sen sijaan saanut joukkueensa huippuvireeseen ja voi päästä yllättämään päävalmentaja Vlatko Andonovskin suojatit.

– Se satuttaa hieman, että joukkueemme mentaliteetti on kyseenalaistettu, mutta lopulta sillä ei ole mitään väliä. Minua se (kritiikki) ei kiinnosta. Vain sillä on väliä, mitä teemme täällä joukkueen sisällä ja miten valmistaudumme seuraavaan otteluun, Yhdysvaltojen joukkueen kapteeni Lindsey Horan kuittasi brittilehti Guardianin mukaan.

Ruotsi ja Yhdysvallat ovat kohdanneet vuodesta 2003 lähtien viisissä peräkkäisissä MM-kisoissa. Yhdysvalloilla on otteluista kolme voittoa, Ruotsilla yksi, ja kerran on päädytty tasatulokseen.


Tanska haastaa kotijoukkue Australian

Maanantaina tarjonta on niin ikään herkullinen, kun kisojen mestarisuosikiksi noussut Englanti pelaa Nigeriaa vastaan. Nigeria yllätti alkulohkossa Australian ja pelasi kaksi ottelua tuloksella 0–0.

Englanti taas on pelannut kaikki ottelunsa ennakkosuosikin asemassa. Se lunasti odotukset viimeistään murjomalla Kiinan lukemin 6–1. Lukuisista takaiskuista huolimatta Sarina Wiegmanin luotsaama joukkue on edennyt voitosta voittoon.

Menestystä janoava kisajärjestäjä Australia kohtaa maanantaina Tanskan Sydneyn stadionilla. Australian tähtipelaaja Sam Kerr on tähän asti parannellut pohjevammaansa, eikä ole varmaa, nähdäänkö hänet kentällä maanantaina.

Viimeiset neljännesvälierät pelataan tiistaina, kun yhden maalin kisoissa tehnyt Jamaika haastaa H-lohkon voittaneen Kolumbian ja Marokko mittaa F-lohkon voittajan Ranskan vireen.

 

Lue myös:

    Uusimmat