Mainos

Esa nappasi kuvan dalmatialaista muistuttavasta hirvestä – valkoinen täplähirvi vaikuttaa olevan sonnien suosiossa

Pakkasaamuna ylöjärveläinen Esa Villikka kohtasi ystävänsä kanssa yllättävän näyn, kun Sauvossa Karunassa aukealla seisoskeli valkoinen hirvinaaras.

– Kaveri totesi ykskaks, että ”valkoinen hirvi”. Ajattelin että mitä se sanoo, ei sellaisia ole olemassa, Villikka kuvailee tilannetta MTV Uutisille.

Täplikkään hirvilehmän olemassaoloa ei käynyt kuitenkaan kiistäminen, sillä se seisoskeli viereisellä aukealla sonnin kanssa. Autoilijat huomatessaan ne kuitenkin luikahtivat piiloon metsäkankaaseen. Villikka kuvailee harmitusta suureksi eläinten piilouduttua, mutta hänen ystävänsä neuvoi, että kangas on kapea ja sen takana aukeaa suurempi pelto.

– En ollut edes kuvausreissulla, oli vielä väärä linssi kamerassa, ja se piti vaihtaa. Valo ei ollut kovin hyvä, sen verran aikainen aamu, Villikka valittelee, uskoen paremmankin kuvan olleen mahdollinen.

– Mutta tärkeintä, että yleensä sai kuvia, hän toteaa.

Sonnit eivät karta valkoista hirveä

Hirvi muistutti ulkomuodoltaan dalmatialaista tai Peppi Pitkätossun täplikästä ratsua Pikku-Ukkoa. Jutellessaan myöhemmin paikallisten kanssa kävi ilmi, että kyseinen naarashirvi oli aiemmin nähty kahden uroshirven kanssa. Nyt seurana oli vain yksi sonni. Erikoinen ulkomuoto ei siis ollut este urosten kiinnostukselle.

– Näytti sille että päinvastoin, herätti mielenkiintoa, Villikka arvioi.

Pitkään kaksikko ei poseeraamassa kuitenkaan viihtynyt, vaikka hirvenmetsästyskausi ei niitä ollut vielä aivan säikyiksi ajanutkaan.

–Vain muutaman minuutin olivat ja totesivat, että parempi lähteä, Villikka kertoo.

Aiemmin tänä vuonna uutisoimme vastaavalla värityksellä varustetusta hirvisonnista Nurmijärvellä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.