Uskomaton näky viljapellossa: Pia bongasi täplikkään valkoisen hirven – kuin Peppi Pitkätossun hevonen

Nurmijärveläinen Pia Jaakkola ikuisti kamerallaan lauantaisen Kiira-myrskyn jälkeen erikoisen otuksen aivan kotinsa lähettyvillä Nurmijärven Uotilan kylässä. Taito-poikansa kanssa myrskyn jälkiä katsomaan lähtenyt kaksikko kohtasi lähipellolla valkoisen täplikkään hirvisonnin.

– Ihailimme myrskyn jälkeistä seesteistä auringonlaskua autosta ja siellä keskellä peltoa möllötti viljapellossa täplikäs valkoinen hirvi, Pia Jaakkola kertaa.

Aluksi kaksikko ei meinannut tunnistaa otusta hirveksi.

– Poika ajatteli heti, että se on valkoinen hirvi, mutta kun emme tienneet, että sellaisia on olemassa, niin olimme epävarmoja, Jaakkola selittää.

– Äimistyimme näkyä. Kyllä se oli elämys, hän lisää.

Hetken tuijoteltuaan pellolla aterioinutta eläintä Jaakkola tajusi jättäneensä kameransa kotiin. Runsaasti luonnossa liikkuvalla Jaakkolalla on yleensä aina kamera mukanaan.

Kaksikko säntäsikin saman tien noin viiden minuutin ajomatkan päässä olevaan kotiinsa hakemaan kameraa.

– Ajattelin, ettemme enää näe eläintä. Yleensä kun kuvaan eläimiä, kuvaushetket ovat silmänräpäyksessä ohi, Jaakkola selittää.

– Meillä kävi kuitenkin ihan ylihyvä tuuri, että se oli siellä vielä, kun tulimme takaisin.

Nähty alueella aiemminkin

Eläin aterioi paikallaan vielä muutaman minuutin, kunnes päätti jolkotella metsän siimekseen.

– Se lähti kaikessa rauhassa metsään, eikä sillä ollut sillonkaan kiirettä vaan se näytti hyvin levolliselta. Taisi vain saada tarpeekseen meistä, Jaakkola naurahtaa.

Myöhemmin Jaakkola on saanut naapureiltaan kuulla, että kyseinen yksilö on nähty liikkuvan lähialueella aiemminkin.

– Vaikuttaisi siltä, että se on asettunut näille seuduille asumaan.

MTV Uutiset ei toistaiseksi tavoittanut Nurmijärven riistanhoitayhdistystä kommentoimaan erikoisen värisen hirven kohtaloa. Jaakkola kuitenkin toivoo, että eläin saa elää rauhassa lähestyvästä hirvestyskaudesta huolimatta. 

– Kyllä se varmaan saa elää tavallista hirven elämää niinkuin muutkin alueen hirvet, Jaakkola sanoo.

Ulkonäöltään hirvi tuo mieleen myös Peppi Pitkätossun Pikku-ukko-hevosen, joka vieraili Suomessa myös Vantaan Ikean avajaisissa vuonna 2003.

Erikoisesta hirvestä kertoi ensimmäisenä Nurmijärven Uutiset.

Lue myös:

    Uusimmat