Erikoishaastattelussa Krista Siegfrids – avautuu äitinsä sairaudesta, uupumuksesta ja lapsihaaveista

Laulaja Krista Siegfrids kertoo MTV Viihteen erikoishaastattelussa elämänsä suurista käännekohdista.

Iloisesta energiasta tunnettu laulaja Krista Siegfrids on käynyt läpi elämässään isänsä ja läheistensä äkillisen kuoleman, äidin sairastumisen ja työuupumuksen. Nyt hän kertoo MTV Viihteen erikoishaastattelussa, miten selvisi tästä kaikesta ja rakensi itselleen kansainvälisen menestysuran.

Seitsemänvuotias pikkutyttö Kaskisissa katsoo televisiosta laulajatähti Cheriä laulamassa mustassa bodyssa ja nahkatakissaTurn back time -kappaletta.

– Olin ihan, että tuo minä haluan olla. Kukaan ei ole tehnyt sellaista vaikutusta sen jälkeen, Siegfrids muistelee.

Paitsi onhan. Spice Girls, jonka jäsen Mel C vierailee pian Suomessa.

– Olin lapsena ihan hullu Mel C -fani. Yhtyeen jäsenet toivat mukanaan asennetta ja ”girl poweria”, kun analysoin omaa juttua, niin siellä on aika paljon vaikutteita heiltä.

Tytöt ja naiset ovat pystyneet aina kaikkeen Kristan elämässä. Feminismi-aatteet tasa-arvosta ja vahvasta naiskuvasta kantautuvat tähden sanoista ja esiintymisestä. Krista on kasvanut lapsuudessa, jossa ei ollut tietoa siitä, että todellisuudessa naiset tienaavat huonommin kuin miehet. 

– Se oli minun lapsuuteni. En ole koskaan ajatellut, että olisin huonompi kuin joku mies tai poika, Siegfrids kuvailee.

Isän kuoleman jälkeen äiti sairastui vakavasti

14-vuotiaana elämä muuttui. Teinitytön perheidylli Kaskisissa kääntyi selviytymistaisteluksi. Ensin kuoli vaari, sitten isä vain 51-vuotiaana ja sitten vielä toinen vaari. Lopulta oma äiti sairastui vakavasti leukemiaan.

– Veikkaan, että tämä kaikki oli liikaa äidilleni, koska hän sairastui akuuttiin leukemiaan ja oli vuoden sairaalassa. Muistan yhdessä vaiheessa, että pärjääkö hän vai ei, mutta onneksi lääkkeet auttoivat ja hän selvisi siitä. Tänään hän voi hyvin, laulaja kuvailee rankkaa elämänvaihettaan.

Synnynkodissaan vahvan pohjan elämälleen saanut tähti selvisi rankasta tilanteesta iloisella elämänasenteella, mistä häntä on myös arvosteltu useasti.

– Muistan, etten koskaan sanonut itselleni, että tämä on ihan paskaa ja miksi edes elän. Minulla oli koko ajan positiivisia mantroja ja postiviinen asenne, että äiti tulee selviämään ja ei kuole tähän. Psyykkasin itseäni koko ajan ja uskoin omaan hyvään tulevaisuuteen, nainen kuvailee.

Myös rakkaat harrastukset tanssi ja musiikki toivat iloa elämään vaikean tilanteen aikana.

Teinivuosien rajut kokemukset sytyttivät nuoreen naiseen kuolemanpelon. Rajut kokemukset muuttivat myös nöyräksi.

– Muutuin todella nöyräksi. Tajusin, että elämää ei voi pitää itsestään selvyytenä. Me olimme ihan normaali perhe Kaskisissa ennen kuin tämä tapahtui. Kolme sisarusta, äiti ja isä ja yhtäkkiä tämmönen tragedia. Elämämme muuttui ja muistan että ajattelin, miten tämä voi tapahtua meille?

Janne ei ole ainut mies joka on kosinut – Rafaello tuli noutamaan Kristaa

Krista lähti lukion jälkeen 19-vuotiaana Vaasaan opiskelemaan. Hänestä oli tarkoitus tulla luokanopettaja. Tuolloin hän tapasi nykyisen miehensä tv-juontaja Janne Grönroosin. Rakkaus syttyi heti, mutta ennen Jannea oli yksi mies, joka ehti kosia kaunotarta.

Nuori Krista oli tanssimatkalla, jolloin hän ihastui kuumaan brasilialaiseen tanssijaan Rafaelloon. Mies kertoi, että tulee hakemaan Kristan pois Suomesta ja tekee hänestä itselleen yläluokan palkintovaimon. Järkytys oli suuri, kun hän sitten saapuikin oikeasti Suomeen noutamaan rakastaan.

– Sitten hän tuli ja se oli ihan hirveätä, sillä en ollut mitenkään rakastunut. Hän tuli ja polvistui kosimaan. Sanoin, että kuule Rafaello, olet hyvännäköinen ja hyvä tanssija, mutta en kyllä lähde. Murskasin hänen sydämen. Se vaan itki ja itki, Siegfrids muistelee erikoista tilannetta.


Janne kosi Kristaa vuonna 2014 Malediiveilla. Pari meni naimisiin syksyllä 2017. Syvä suhde on kestänyt teiniajoilta lähtien. Uraputkessa elävä pari ei mene koskaan nukkumaan riidoissa eikä pidä mykkäkoulua keskenään. Heidän tiiviin suhteen salaisuus on Kristan mukaan huumori ja puhuminen.

– Meillä on hirveän hauskaa yhdessä. Huumori on meidän juttu. Ei mitään yliromanttista. Mennään ulos syömään ja tehdään joku kiva reissu joskus. Puhumme aivan kaikesta ja koko ajan, nainen kuvailee.

Euroviisut veivät menestykseen ja lopulta uupumukseen

Vaikka Krista on aina tiennyt, että ura musiikin parissa on hänen tulevaisuutensa, ei hän osannut arvata missä mittasuhteissa se tulisi tapahtumaan. Kaikki kontaktit ja kilpailut on saavutettu omalla päättäväisellä työllä. Osallistuminen Voice of Finland -laulukilpailuun oli maistiainen tulevasta urasta.

Vuonna 2013 nainen pääsi edustamaan Suomea euroviisuissa. Viisujen myötä kansainvälinen fanijoukko vakiintui ja hän pääsi luomaan uraa myös Ruotsissa.

– Euroviisumaailma on niin ihana ja ihmeellinen kupla. Fanit ovat todella lojaaleja. Olen tehnyt paljon keikkoja Euroopassa eri klubeilla ja festivaaleilla, myös juontajana tunnettu Siegfrids kuvailee.

Lopulta rankka vuosi viisutähtenä oli liikaa, mikä johti uupumukseen.

– Pitää takoa, kun rauta on kuumaa. Mutta minun virhe oli se, että sanoin kaikelle kyllä, vaikka ei tuntunut hyvältä. Tein liikaa töitä ja minulla ei ollut aikaa minun miehelle, perheelle eikä ystäville ja se sai minut masentumaan. Koin olevani riittämätön. En nukkunut kunnolla ja sairastuin koko ajan. Sain migreenikohtauksia, kuumetta, kun kroppa vaan yritti sanoa, että pysähdy. En pitänyt huolta itsestäni fyysisesti enkä psyykkisesti. Halusin olla se tyyppi, joka aina tulee ja sanoo joo ja on aina hyvällä tuulella. 

Ammattiterapeutille hakeutuminen ja tasapainon löytäminen uran ja perheen välillä on ollut ratkaisu hyvään elämään. Tulevaisuuden haave on päästä juontamaan Ruotsin suurin ohjelma Melodifestivalen.

”Haluan perustaa perheen”

Punainen tupa Kaskisissa ei houkuta. Siegfrids näkee itsensä ennemminkin uraäitinä.

– Haluan perustaa perheen jossain vaiheessa. Se on yksi iso unelma. Olen nähnyt niin paljon esimerkkejä siitä, että uran ja äitiyden voi yhdistää hyvin. Olen nähnyt, miten siskoni hoitaa sen. Ehkä sitten tajuaa, mistä tässä elämässä on oikeasti kysymys, tähti pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja