Mainos

Erikoinen iPhone-ilmiö piinaa vakuutusyhtiöitä – voi nostaa sinunkin vakuutusmaksujasi

1:57

Kun uusi iPhone-malli tulee myyntiin, alkaa vanhemmille malleille usein tapahtua yllättävän paljon vahinkoja, kertoo Finanssiala.

Finanssialan mukaan niin sanottu iPhone-piikki on tuttu ilmiö vakuutusyhtiöille. Tämä ilmiö voi kuitenkin jäädä jatkossa historiaan, sillä vakuutusyhtiöt alkavat pyytää teleoperaattoreita sulkemaan vakuutuksista korvatut puhelimet ja estämään niiden käytön.

Finanssiala ry:n rikostorjunnasta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Risto Karhunen toteaa, että suurin osa vahinkoilmoituksista on toki aitoja.

– Erilaista elektroniikkaa, kuten matkapuhelimia, koskevia vahinkoilmoituksia tulee runsaasti muutoinkin. Puhutaan kymmenistä tuhansista ilmoituksista, Karhunen kertoo Finanssialan julkaisussa.

IPhone X näkyy vakuutusyhtiöissä

Finanssialan mukaan kaikki vakuutusyhtiöille ilmoitettavat vahingot eivät ole aitoja. Osa vakuutusyhtiöiden korvaamista puhelimista jää käyttökelpoisina vakuutuksenottajien käyttöön tai jälleen myytäväksi.

Applen iPhone X tuli myyntiin marraskuun alkupuolella. Finanssialan mukaan vanhempia malleja koskevia vahinkoilmoituksia on odotettavissa jälleen runsaasti. Karhusen mukaan näin on tapahtunut aiemminkin vastaavissa tilanteissa sekä Suomessa että muissa maissa.

– Kaikki eivät valitettavasti ole luottamuksemme arvoisia. Puhelimia uusitaan perusteettomilla vakuutuskorvauksilla, ja leikin maksavat muut vakuutuksenottajat, Karhunen harmittelee. 

***

4:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.