Epävarmuus parkkipaikan löytymisestä saa suomalaisen autoilijan jopa perumaan menonsa

4:12
Vältä vaaratilanteet parkkipaikalla.

Suurin osa autoilijoista on jättänyt menojaan väliin, koska on arvioinut parkkipaikan löytämisen olevan vaikeaa, selviää mobiilipysäköinnin palveluja tarjoavan EasyParkin tekemän kyselyn tuloksista.

Suomalainen autoilija ei halua ottaa riskiä, että joutuisi etsimään vapaata parkkiruutua. Ennemmin jätetään kokonaan menemättä kuin kierretään korttelia vapaata paikkaa etsien.

EasyParkin kyselyyn vastanneista autoilijoista peräti 81 prosenttia kertoo jättäneensä menoja väliin, koska epäilivät parkkipaikan löytämisen määränpäässä olevan vaikeaa.

Tieto saattaa olla hyvinkin merkityksellinen esimerkiksi tapahtumajärjestäjille ja kauppiaille. Miksei myös kuntien kaavoittajille ja pysäköinninsuunnittelijoille.

– Onhan se vaikkapa jääkiekkoseuran, sirkuksen, keikkajärjestäjän tai kaupunginteatterin kannalta karmea tilanne, jos iso osa potentiaalisista kävijöistä jää saapumatta jo pelkästään pysäköinnin hankaluuden takia. Se vaikuttaa suoraan liiketoiminnan tuottoihin, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen sanoo.

Parkkipaikat ovat suomalaisille haasteellisia myös muilla tavoin. Vakuutusyhtiö Ifin mukaan 40 prosenttia kaikista liikenneonnettomuuksista tapahtuu nimenomaan pysäköintialueilla.

Useampi kuin joka kymmenes autoilija sai viime vuonna parkkisakon

Valitettavan moni autoilija kertoo saaneensa vuoden 2018 aikana pysäköintivirhemaksun. Vain noin joka neljäs vastaaja on ajohistoriansa aikana jäänyt kokonaan ilman virhemaksua, kun taas pelkästään viime vuoden aikana yli 10 prosenttia vastaajista oli löytänyt kalliin yllätyksen tuulilasinpyyhkimistään.

Vastausten perusteella yleisin syy parkkisakkoon on asioiden hoitamiseen kuluneen ajan ennakoitua pidempi kesto.

Lähde: EasyPark

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja