Sadasta autosta vain neljä oli peruutettu parkkiruutuun – arvaatko, minkä alan ammattilaisia kuljettajat olivat?

Peruuttaminen parkkipaikalla 2:16

Väkeä on näin joulun aikaan paljon liikkeellä, mikä tarkoittaa, että pysäköintipaikoillakin on ruuhkaa. Omaa ja muiden turvallisuutta voi edistää jo parkkeerausvaiheessa pysäköimällä autonsa peruuttamalla tai ajamalla takimmaisen ruudun läpi.

Liikenneturvan yhteyspäällikön Tapio Heiskasen mukaan pysäköinti ei ole se olennaisin asia liikenneturvallisuudesta puhuttaessa, mutta siitäkin huolimatta lähes puolet viime vuoden liikennevahingoista tapahtui pysäköintialueella.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen muistuttaa, että peruuttamalla autonsa ruutuun, voi parantaa sekä omaa että muiden turvallisuutta. Toinen vaihtoehto on etsiä sellainen ruutupari, jossa edessä olevassa ruudussa ei ole ketään. Peruuttaminen on helpompaa ja turvallisempaa tullessa kuin lähtiessä.

– Tutkat ja kamerat ovat hyvä apu pysäköidessä, mutta ne eivät korvaa kääntyvällä päällä varustettua taitavaa kuljettajaa, joka tarkkailee aktiivisesti ympäristöään. Pysäköintitutkat ja kamerat eivät ennakoi. Tekniikka toki kehittyy, mutta sen yleistyminen ottaa aikansa, Heiskanen kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta löytyvässä blogikirjoituksessaan.

Heiskanen nostaa pöydälle taannoisen havaintonsa koulun parkkipaikalta.

– Marraskuisessa koulun vanhempainillassa sadan auton joukosta neljä oli pysäköity peruuttamalla ruutuun. Yksi meistä on poliisi, yksi liikenneopettaja, yksi on töissä pelastuslaitoksella ja yksi Liikenneturvassa.

Lue myös:

    Uusimmat