Mainos

Yllätys näytössä: Tällainen on LG:n uusi lippulaivapuhelin

Korealainen LG on juuri äsken esitellyt uusimman G6-älypuhelinmallinsa toimittajille Barcelonassa. LG G6 on selvästi edeltäjäänsä laadukkaamman tuntuinen puhelin, jonka näytössä on yllätys.

Viime vuonna esitelty edellinen lippulaiva G5 herätti ristiriitaisen vastaanoton moduulirakenteensa takia. LG:n ajatuksena oli tarjoa käyttäjille mahdollisuus vaihtaa puhelimeen erilaisia moduuleja, mutta idea ei osoittautunut menestykseksi. Moduuleja esiteltiin vain muutama eivätkä ne tuoneet tarpeeksi lisäarvoa käyttäjille. Irrotettava akku oli sinänsä hyvä idea, mutta ajan kanssa akkumoduuli alkoi löystyä.

Hyvästit moduulirakenteelle

G6:n kohdalla LG on hylännyt moduuliajattelun. Puhelimen kuori on alumiinia ja takakansi lasia. Ratkaisu näyttää tyylikkäältä mutta herättää epäilyksiä puhelimen kestävyydestä.

Kädessä G6 tuntuu paremmalta kuin edeltäjänsä. Ulkoisesti huomio kiinnittyy 5,7-tuumaiseen näyttöön, joka ylettyy lähes puhelimen reunasta reunaan. Näin ollen puhelimen fyysinen koko ei ole liian iso, vaikka näytön kokoa on kasvatettu edeltäjästä. Yli 80 prosenttia laitteen etuosasta on näyttöä.

Tukee HDR-elokuvia

Näyttösuhde on 18:9 eli kuva-ala on selvästi leveämpi kuin on totuttu näkemään kilpailijoiden älypuhelimissa. Näyttöalan leveyden huomaa parhaiten viihdekäytössä, videoita katsoessa tai pelejä pelattaessa. LG:n mukaan laite optimoi sovellukset näkymään laajemmalla näyttöalalla, vaikka niitä ei olisi alun perin suunniteltu 18:9 -kuvasuhteelle.

Näytössä on myös toinen erikoisuus: se tukee HDR-tekniikkaa. HDR-elokuvia löytyy esimerkiksi Netflixin valikoimista.

Kamerassa ei isoja muutoksia

G6:ssa on G5:stä tuttu kaksoiskamera, joista toinen ottaa laajakulmakuvia. Megapikseleiden määrää on kasvatettu kolmeentoista. Myös etupuolen selfie-kameralla voi ottaa laajakulmaotoksia.

Kuvaamiseen pitäisi riittää enemmän virtaa yhdellä latauksella G5:een verrattuna, sillä akun koko on kasvatettu 3300 milliampeerituntiin. Laite tukee pikalatausta.

Applen tavoin LG on nyt muuttanut lippulaivansa vesitiiviiksi. Laitteelle on annettu IP68-luokitus.

LG G6 tulee Suomen markkinoille kevään aikana. Hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta Teknavin saamien tietojen mukaan hinta asettuu suunnilleen samalle tasolle G5:n kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.