F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Enne F1-kisan kohtalosta? FIA perui jo Kiinan Formula E -kisan koronaviruksen takia

Kansainvälinen autoliitto FIA on päättänyt yhteistyössä Kiinan moottoriurheiluliiton ja paikallishallinnon kanssa perua maaliskuun lopulle kalenteriin merkityn sähköautojen Formula E -osakilpailun.

Sarja tiedotti peruutuksesta sunnuntaina. Kisa oli tarkoitus ajaa Sanyan kaupungissa eteläisellä Hainanin saarella lauantaina 21. maaliskuuta.

Tapahtuminen peruminen on seurausta Kiinan Wuhanista lähtöisin olevasta koronaviruksesta, jonka takia eri lajien liitot ovat siirtäneet monia kisojaan pois Kiinasta. Järjestäjät eivät halua ottaa riskiä tallien henkilökuntien ja kisakatsojien terveyden kustannuksella.

Verkkolehti China Daily uutisoi lauantaina, että Hainanin maakunnassa on todettu jälleen kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan saarella oli rekisteröity jo 57 varmaa tapausta, ja reilut tuhat tartunnan saaneiden kanssa yhteydessä ollutta ihmistä on seurannassa mahdollisten oireiden varalta.

Formula E -sarja kertoo tiedotteessaan, että järjestäjät etsivät yhdessä Hainanin maakunnan ja Sanyan paikallishallinnon kanssa aikataulua mahdolliselle siirrolle.

Kiinassa järjestetään myös F1-osakilpailu 19. huhtikuuta. Kisa ajetaan Shanghaissa, jossa on todettu useita tartuntatapauksia. Kaikkiaan virustartuntoja oli sunnuntaihin mennessä rekisteröity yli 14 000 kappaletta. Kuolintapauksia on vahvistunut 305.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja