Mainos

Mielenkiintoinen havainto: Eniten seksiä harrastavat parit, jotka eivät asu yhdessä

Kiire ja väsymys ovat suurimmat syylliset haluttomuuteen. Myös se, että kumppanista on tullut "itsestäänselvyys" samojen seinien sisällä, voi vaikuttaa seksihalujen hiipumiseen.

Suomalaisten seksielämää kartoittaneen FINSEX-tutkimuksen mukaan yhdynnät ovat  vähentyneet huomattavasti vuosien saatossa niin parisuhteissa, kuin avio- ja avoliitoissakin.

– Mielestäni kiinnostava havainto oli, että kaikkein useimmin rakastelevat sellaiset parit, jotka eivät asu yhdessä. Kutsun heitä erillissuhteiksi, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula kuvailee.

Tutkimuksessa kävikin ilmi, että erillissuhteissa yhdyntöjä oli eniten, seitsemän kertaa kuukaudessa. Avoliitoissa yhdyntöjä on noin kuusi kertaa kuukaudessa, avioliitoissa puolestaan noin neljä kertaa kuukaudessa.

Kontulan mukaan yhdessä asuminen onkin yllättäen yksi ”seksintappaja”.

– Se ymmärtääkseni liittyy siihen, että ne parit, jotka asuvat eri osoitteissa, tapaavat ainoastaan esimerkiksi viikonloppuisin tai säännöllisesti muina päivinä. Tavallaan näihin tapaamisiin on varauduttu niin, että yhtenä tarkoituksena on harrastaa silloin seksiä, Kontula selventää.

– Tapaaminen on upeampaa, kun on kaivannut toista. Ja se myös virittää seksuaalisesti.

Mutta jos kumppaniaan näkee päivittäin, kaipausta ei ennätä syntyä.

– Kun ollaan naimisissa, ollaan yhdessä päivittäin, ja silloin ei ole  – ellei sovita – mitään tiettyä päivää, ajankohtaa tai tilannetta, mihin liittyisi automaattisesti seksi. Sopiminen tietyistä seksiajankohdista tai -päivistä on siinä mielessä hyvä idea, jos haluaa harrastaa aktiivisemmin seksiä, asiantuntija vinkkaa.

Kosketa, kommunikoi, kehu ja kaipaa

Kommunikointi, kehuminen ja koskettaminen ovat tärkeitä tapoja osoittaa huomiota kumppanille. Kontula kannustaa myös ajattelemaan omaa mielitiettyään arjen lomassa.

– Kunhan pitää kumppanin mielessä päivän mittaan kaikkien menojen keskellä, tulee tilaisuus myös kaivata häntä.

suhde

Mieti, kiinnitätkö huomion pelkästään työhön tai harrastuksiin? Vai mietitkö koskaan kumppaniasi vaikkapa kesken työpäivän? Lähetätkö hänelle viestejä päivän mittaan, joissa ilmaiset ajattelevasi häntä?

Jos kumppanin kaipaaminen on vain yksipuolista, on siitä tiedossa omat ongelmallisuutensa.

– Jos toinen on ajatellut vaikkapa työpaikalla kumppaniaan hyvinkin hellästi ja intiimisti, sitä tulee kotiin virittyneenä. Mutta jos toinen ei ole ajatellut kumppaniaan sitten yhtään, ja kumppani lähestyy tätä, reaktio onkin: ”Mitä tuo nyt oikein aikoo?” Silloin ollaan henkisesti erilailla viritytty. Tämä usein tuottaa tulkintaongelmia, Kontula kuvaa.

Mikä vie suomalaisten seksihalut?

10:00

Loppukevennys suomalaisittain: Sokeuttaako seksi?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.