En tiedä, rakastaako mieheni minua enää – mitä teen? Raati vastaa: "Ei kannata pitää tikkutaloa pystyssä oman onnen kustannuksella"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
KATSO MYÖS: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"En tiedä, rakastaako mieheni minua. Hän ei kosketa. Ei tee aloitetta seksiin. Ei kehu minua kauniiksi. Minä olen saanut suhteen pysymään kasassa olemalla aktiivinen. Tilanne muuttui, kun saimme lapsen. En jaksa enää yksin. Mitä teen?" kysyy nimimerkki Yksinäinen85.

Näin raati vastasi 

"Asiasta kannattaa keskustella ennemmin kuin pitää itsellään. Voi olla, että miehesi kokee samanlaisia tuntemuksia, jotka olisi hyvä jakaa toiselle. Lisäksi järjestäkää yhteistä aikaa pienillä rakastavilla eleillä, tai suunnitelkaa kunnon treffit yhdessä."
– Nainen, 24, kihloissa                    

"Kaikki eivät osoita rakkauttaan samalla tavalla. Rakkautta voi osoittaa myös pienin, arkea helpottavin tavoin. Aina toinen ei osaa tunnistaa toisen "rakkauden kieltä", jos se eroaa omasta. Kommunikaatio on kaiken A ja O, joten puhu miehellesi."
– Nainen, 24, parisuhteessa

"Olettehan keskustelleet asiasta? Mies ei välttämättä edes tiedä, että kaipaat tuollaisia asioita, ja miten niitä tehdä. Lisäksi ns. rakkauden kieli voi olla teillä erilainen. Jos taas olette puhuneet, muttei muutosta ole tullut, pariterapia voisi olla hyvä."
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Olisiko mahdollista ihan vain puhua suoraan tilanteesta miehesi kanssa? Tai kokeile vaikka kertoa hänelle, että haluat, että hän koskisi sinua juuri nyt, kerro omista haluistasi. Kysy, mitä hän haluaisi parantaa suhteessanne. Katso, mitä hän vastaa."
– Nainen, 30, sinkku

"Hankalaa. Oletko kysynyt suoraan? Katsoitko peiliin, ettet vain ole alkanut vaatia liikaa, eli odotat toiselta myös osaa omista töistäsi? Kun kysyt, niin mieti vastauksen jälkeen, mikä olisi kaikille parasta. Älä kuitenkaan alennu kynnysmatoksi. Puhukaa."
– Nainen, 35, naimisissa

"Olet varmaan ottanut asian puheeksi miehesi kanssa? Voisiko hän olla masentunut? Jos hän ei tee elettäkään korjatakseen tilannetta, niin eroa hänestä. Ansaitset voida hyvin."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Ota asia puheeksi puolisosi kanssa. Kyllä parisuhteessa pitää olla molemminpuolista rakkautta, läheisyyttä ja intohimoa. Puhukaa miehesi kanssa, selvittäkää yhdessä, mitä elämältä haluatte! Ihmisen pitää saada olla onnellinen ja rakastettu!"
– Nainen, 29, sinkku

"Sinulla on oikeus seksuaaliseen nautintoon ja tunteeseen, että olet haluttu. Jos miehesi ei sitä sinulle anna, etsi jostain sellainen kumppani, joka antaa."
– Ei sukupuolta, 44, parisuhteessa

"Puhu miehelle. Ei kannata pitää tikkutaloa pystyssä oman onnen kustannuksella."
– Mies, 31, parisuhteessa

"Minun mieheni oli täysin samanlainen. Itse otin eron, koska en halua olla se, joka panostaa. Suosittelen puhumaan asioista, tai jos se ei auta, niin pakkaa kamat ja lähde lapsen kanssa."
– Nainen, 23, juuri eronnut

"Puhu miehellesi, eihän me tuntemattomat voida tietää tuon perusteella, mikä on todellisuus: mistä lähdetty, mihin päädytty."
– Mies, 27, avoliitossa

Katso myös: Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat. Juttu jatkuu videon alla.

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39

"Keskustelkaa asia halki rehellisesti. Kerrot omat tarpeesi, ja jos miehesi ei enää pysty niitä täyttämään, eikä koe tilanteessa olevan kehitettävää, lienee aika siirtyä eteenpäin."
– Nainen, 18, parisuhteessa

"Puhu hänelle suoraan. Kysy, mistä kiikastaa. Jos et ole onnellinen, lähde pois, löydät kyllä parempaa!"
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Minulle käynyt samoin. Esikoisen jälkeen asiat muuttuivat: ei hellyyttä, ei kauniita sanoja, ei aloitteita, ei edes arkisia pieniä huomionosoituksia. Itse täytyi aina olla aktiivinen. Vuosien päästä otin avioeron."
– Nainen, 37, nykyisin avoliitossa

"Pikkuvauva-aika on molemmille vanhemmille rankkaa aikaa. Se helpottaa lapsen kasvaessa, ja arki normalisoituu. Oletteko keskustelleet yhdessä näistä avoimesti?"
– Nainen, 27, kihloissa

"Kyllä nyt olisi keskustelun paikka. Jokainen ihminen tarvitsee kosketusta ja ihailua. Jos keskustelunaloitus on vaikea, niin kirjoita hänelle kirje, jolla saat murrettua muurin. Tsemppiä kovasti ja toivon, että pian taas tunnet itsesi rakastetuksi."
– Nainen, 34, avoliitossa 

"Kissa pöydälle. Sano, miten asiat ovat, miten niiden sinun mielestäsi pitäisi olla, mitä niille pitäisi tehdä ja mitä teet, jos niille ei mitään tehdä. Jos ei miestä kiinnosta, niin saman tien toiseen suuntaan. Kyllä miehiä on, joita kiinnostaa."
– Mies, 42, 13 vuotta suhteessa

Katso myös: Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? Juttu jatkuu videon alla.

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07

"Seksi ei vaadi rakkautta, ja sama toisinpäin. Jos miehesi halut ovat erilaiset kuin omasi? Kannattaa keskustella suhteestanne miehesi kanssa rehellisesti, tarvittaessa voitte hakea ammattilaisen apua keskusteluun."
– Nainen, 24, naimisissa

"Kissa pöydälle. Ei parisuhdetta voi ylläpitää yksin. Joko meno muuttuu, tai sitten lähdette eri teille."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Kuulostaa samankaltaiselta kuin mitä itselleni aikoinaan tapahtui. Miehen mielenkiinto seksiin loppui täysin lapsen syntymään. Tein aloitteen pari kertaa viikossa, ja hän suostui seksiin noin kerran vuodessa, kunnes lakkasin tekemästä aloitteita kokonaan."
– Nainen, 53, eronnut

"Kysy asiasta mieheltäsi suoraan; rakastaako vai ei. Jos ei ole rakkautta, ei ole syytä jäädä suhteeseen. Kukaan ei pysty pitämään parisuhdetta yksin kasassa. Siksi sitä sanotaan "parisuhteeksi", että kumpikin osapuoli näkee vaivaa sen vuoksi."
– Nainen, 39, sinkku

"Kysy suoraan. Keskustelemalla asiat voi selvitä. Lapsi yleensä aiheuttaa stressiä ja väsymystä, mikä helposti vie halut ja kiinnostuksen. Lasta ei kuitenkaan saa syyttää siitä, miksei pidä suhteesta huolta. Onko miehellä ongelma sinun vai itsensä kanssa?"
– Mies, 28, parisuhde ja lapset

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat