Avioerojuristin vinkit: Kiinnitä näihin huolenaiheisiin huomiota suhteessa – "Voi olla merkki siitä, että myöhemmin tulee ongelmia"

Näin parisuhde viritetään huippukuntoon 8:56
Näin virität suhteenne huippukuntoon!

Avioeroasianjaja kertoo asioita, joista olisi hyvä keskustella kumppanin kanssa. Muuten edessä voi olla lähtö eri teille.

Avioerojuristi ja parisuhdeneuvoja Anne Marie Cade kertoo australialaisen News.com.au-sivuston haastattelussa, että tietyt lieväksi luokiteltavat hälytysmerkit saattavat kieliä siitä, että suhteenne ei tule kestämään.

On olemassa tiettyjä selviä hälytysmerkkejä liittyen siihen, että suhteessa ei ole kaikki kunnossa. Näiden lisäksi on Caden mukaan lievempiä merkkejä mahdollisesta suhteen kariutumisesta. Näillä Cade tarkoittaa sellaisia asioita ja käytösmalleja, joiden vuoksi alat kyseenalaistamaan asioita suhteessa.

Lievät merkit eivät suoraan tarkoita eroa

Lievempiä hälytysmerkkejä voi Caden mukaan tulla eteen siinä kohtaa, kun suhteen alkuhuuma on hellittänyt. Ne eivät kuitenkaan Caden mukaan suoraan tarkoita, että ero olisi paras ratkaisu. Nämä lievemmät varoitusmerkit ovat asioita, joista voi olla mahdollista päästä yli keskustelemalla niistä avoimesti toisen osapuolen kanssa.

– Teille tulee ehkä jonkinlainen yhteyskatkos. Jokin juttu alkaa huolestuttamaan sinua etkä ehkä halua keskustella siitä uuden kumppanisi kanssa, hän ehdottaa.

Mikäli kyseessä on jokin sellainen asia, joka on sinulle tärkeä ja joka pitää käsitellä, on Cadella antaa selkeä neuvo: puhukaa siitä heti, jotta tilanne muuttuisi jo alussa. Cade painottaa, että kommunikointi ylipäätään on avain tällaisten ongelmien ratkaisemiseen. 

Avioerojuristin havaitsemia keskustelun paikkoja

Cade kertoo seuraavaksi yleisimpiä lievänsorttisia hälytysmerkkejä, joita hän on havainnut pariskunnilla olevan. Lisäksi hän kertoo vinkkejä, joiden avulla voi päätellä, onko kyseessä merkki väistämättömästä erosta vai vain asia, josta pitää keskustella.

1) Vastavuoroinen kiintymys puuttuu

Tämä saattaa ilmetä niin, että toinen suhtautuu epäröiden kiintymyksen osoittamiseen julkisesti. Toinen voi myös epäröidä parisuhteesta kertomista. Voi olla niin, että tunteesi eivät saa vastakaikua. Tilanne voi johtaa suurempiinkin sitoutumisongelmiin tai siihen, ettet pysty olemaan tunnetasolla varma suhteestanne. 

– Tämä voi muuttua vakavaksi hälytysmerkiksi. Se voi kertoa toisen haluttomuudesta sitoutua tai siitä esimerkiksi siitä, että hän haluaa vain kaverillisen seksisuhteen, Cade kertoo.

Cade muistuttaa kuitenkin, että kyse ei välttämättä ole mistään hälyttävästä. Toinen saattaa vain osoittaa rakkautta eri tavalla kuin sinä.

Cade suosittelee puhumaan näistä asioista alkuvaiheessa. Olisi hyvä, jos voisitte ymmärtää toistenne haluja ja tarpeita ja sitä, miten osoitatte kumpikin rakkauttanne toisillenne.

– Minusta tämä on aika olennaista, Cade kertoo.

2) Kiinnostuksen kohteenne, persoonallisuutenne ja mielipiteenne eivät ollenkaan sovi yhteen

Toinen teistä saattaa olla kova menemään ja toinen viihtyy enemmän kotona tai toinen on kenties ulospäinsuuntautuneempi kuin toinen. Vastakohdat voivat täydentää toisiaan, mutta myös aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

– Tämä voi muuttua hälytysmerkiksi, jos suhteessa ei löydy halua keskustella näistä eroavaisuuksista tai löytää niihin jonkinlaista kompromissia.

Pahaa enteilevää käytöstä voi olla sekin, että toinen yrittää muuttaa sitä, miten ajattelet tai kritisoi mieltymyksiäsi.

3) Suhtaudutte rahaan hyvin eri tavalla

Avioerojuristina Cade on törmännyt tilanteisiin, joissa suhtautuminen rahaan on ajanut kumppanit pahasti erilleen. Rahaan liittyen lievät hälytysmerkit voivat koskea seuraavia kysymyksiä: Miten sulkeutunut toinen on raha-asioista keskustelun suhteen? Mikä on hänen suhtautumisensa rahojen jakamiseen?

– Jos toinen on vastahakoinen keskustelemaan raha-asioista tai isomman mittakaavan asioista, voi se olla merkki siitä, että myöhemmin tulee ongelmia. 

4) Et pidä hänen ystävistään

On luonnollista, että kumppanin kavereista tulee sinunkin kavereitasi suhteen edetessä. Ongelmia voi tulla silloin, jos tajuat, ettet oikeastaan pidä tämän ystävistä.

– Tästä voi tulla todellinen varoitusmerkki, jos kumppanisi on aina näiden toisten kanssa ja sinusta tuntuu, että kärsivällisyytesi joutuu koetukselle joka kerta heidän seurassaan.

– Tilanteesta voi tulla todella vaikea, samoin sen selvittämisestä puhumalla.

5) Ratkaisette riitatilanteet hyvin eri tavoilla

Haasteellista tulevaisuutta voi enteillä sekin, jos tapanne käsitellä riitatilanteet ovat hyvin erilaiset. Teillä saattaa olla hyvin erilaiset tavat ylipäätään reagoida, kun erimielisyyksiä ilmenee. Ongelmia voi tulla siitäkin, että jos teillä tai jommallakummalla teistä ei ole halua puhua koko jutusta.

Riitatilanteista puhuminen suhteessa voi helpottaa sitä opetellessa. Vaikeammaksi tilanne voi mennä siinä kohtaa, jos toinen viittaa kintaalla tunteillesi tai ei pysty käsittämään, miltä sinusta tuntuu. 

– Jos niin käy usein, kyseessä voi olla ongelma.

Lieviä hälytysmerkkejä huomattu, mitä teen?

Caden mukaan osapuolten välinen yhteys katkeaa joskus aina kaikissa suhteissa. Silloin olisikin ehdottoman tärkeää pitää linjat auki kommunikoinnille.

– Jos ette kommunikoi, ette tule puhumaan asioista niiden tapahtuessa tai kysy syitä sille, miksi jotain tapahtui. Ilman kommunikointia et myöskään voi saada toista ymmärtämään, miksi loukkaannuit eikä tämä ymmärrä, mitä odotuksia sinulla on.

Cade suosittelee puhumaan näistä asioista heti konfliktitilanteessa. Voit sanoa vaikkapa: ”Näin minä näen tämän tilanteen, miten sinä?”

– Älä kuitenkaan lyttää toisen näkemystä tai yritä suostutella häntä näkemään asioita sinun näkövinkkelistäsi. Yritä kuunnella ja ymmärtää häntä.

Kompromissien tekeminen on olennaisen tärkeää.

– On erittäin tärkeää ymmärtää, miten voitte tulla toisianne puolitiehen vastaan näissä asioissa.

Kysy nämä kysymykset itseltäsi ennen seurustelukuvioita

Ennen seurustelua tai ensitreffejä Cade suosittelee jokaista miettimään kunnolla, mitä haluat suhteelta. Hän suosittelee kirjoittamaan paperille asiat, joita haluat kumppanilta. Tämä on tärkeää, koska erilaiset ihmiset haluavat erilaisia asioita suhteelta ja kumppanilta.

– Joskus asioista tulee todellisempia, kun ne kirjoittaa ylös. Kirjoita, mitä haluat ja mitä et. Kun sitten deittailet jonkun kanssa ja huomaat näitä lieviä tai peräti vakaviakin hälytysmerkkejä, asiat selkiytyvät sinulle saman tien.

– Mielestäni on erittäin tärkeää selkiyttää itselleen, mitä todella haluat ja ymmärtää se, että voit kontrolloida vain itseäsi.

Cadella on tähän liittyen muistutus: jos ei toinen ei toiminnallaan tee sinua onnelliseksi, toisen muuttaminen ei ainakaan onnistu. 

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat