Miksi nainen ei tarjoa miehelle hellyyttä ja hyväilyjä seksin jälkeen? Raati vastaa: "Vaikea antaa sellaista, jota ei tiedä toisen odottavan"

Kolme seksiasentoa yhdyntäorgasmiin 0:31
Katso myös: Kolme seksiasentoa yhdyntäorgasmiin!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi naisilla on täysin siemensyöksykeskeinen seksikäsitys? Mies haluaisi joskus muutakin, kuten hyväilyjä, hellyyttä, esi- ja jälkileikkejä. Miksi nainen ei voi tätä tarjota? Miksi kaikki päättyy siemensyöksyyn?" kysyy nimimerkki näkispä joskus naisen orgasmin.

Näin raati vastasi

"Itse olen mies ja ei kyllä vois vähempää kiinnostaa, jos nainen silittelee tms. Tiedän kyllä niitäkin, jotka hellyyttä kaipaavat ja saavat. Vaihda naista ja etsi itsellesi sopiva kumppani. Tai kouluta nykyistä."
– Mies, 42, parisuhteessa

"Meillä tilanne on toinen, olen mieheltäni pyytänyt enemmän hyväilyä ja pitempikestoista seksiä, mutta miestä se ei innosta. Hankala vastata kyllä tähän, koska kavereidenkin miehet ovat sellaisia, jotka pitävät nopeammasta, yhdyntäkeskeisestä seksistä."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Oman kokemuksen mukaan miehillä on aina kiire juuri siihen kohtaan."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Monilla naisilla on huono itsetunto seksuaalisuutensa suhteen ja kuvittelevat, että siemensyöksy on juuri se, mitä mies haluaa. Joten naiset päätyvät miellyttämään miestä. Toisaalta myös orgasmin saavuttaminen voi olla naiselle paljon vaikeampaa kuin miehelle."
– Nainen 22, parisuhteessa

"Miksi et pyydä sitä? Tai toinen vaihtoehto, tutustu toisenlaisiin naisiin. Itselleni on ihan normaalia ottaa myös mies huomioon."
– Nainen 27, avoliitossa

"Miehen pitää kertoa naiselle, mitä hän haluaa. Kukaan ei ole ajatustenlukija, eivätkä kaikki pidä yllä olevista asioista, sillä jokaisella on omat mieltymyksensä. On kuitenkin yleinen harhaluulo, että seksin pitäisi päättyä miehen tulemiseen."
– Nainen, 30, avoliitossa

"Miehet ei kerro, että haluavat jatkaa, vaan usein käyvät putsaamassa itsensä ja "jatkavat päivää"."
– Nainen, 28, avoliitossa

Katso myös: Mikä on suurin virhe, jonka ihminen voi tehdä sängyssä? Juttu jatkuu videon alla.

Mikä on suurin virhe sängyssä? 2:38

"Eiköhän se käsitys ole pääosin miesten itsensä maalaama ja pornoteollisuuden myötävaikuttama. Todellisuus on sitten jokaisessa suhteessa omanlaisensa ja selviää kumppanin kanssa omista toiveista keskustelemalla."
– Nainen, 51, parisuhteessa

"Kumppaniaan haluaa miellyttää ja usein tuo siemensyöksy on naiselle merkki siitä, että hyvältä on tuntunut. Omassa suhteessani seksi on kyllä paljon muutakin. Keskustelu oman partnerin kanssa on äärimmäisen tärkeää hyvän seksielämän kannalta."
– Nainen, 28, kihloissa

"Oletko puhunut toiveistasi ja haluistasi kumppanillesi? Jokaisella meillä on mieltymyksemme, eikä kukaan ole ajatustenlukija. Vaikea antaa sellaista, jota ei tiedä toisen odottavan. Avoin ja rehellinen kommunikointi on avain tyytyväisyyteen."
– Nainen, 33, parisuhteessa

"Ehkä ajatus on syntynyt siitä, että luullaan sen olevan sama kuin orgasmi. Toki seksi on muutakin koko kirjolla: esileikki, akti ja läheisyys sen jälkeen. Kommunikaatio ratkaisee paljon, miten sopii rakastella niin, että molemmat nauttivat."
– Nainen, 38, yksin

"Avaat suun ja kerrot naiselle, mitä haluat. Ei voi olla noin vaikeaa. Miesten kuulee sanovan, etteivät miehet ole ajatustenlukijoita, mutta eivät ole naisetkaan sen enempää."
– Nainen, 36, sinkku

"Ei kannata yleistää. Totta kai seksiin kuuluu esi- ja jälkileikki, hyväilyt ja hellyys kaiken muun ohessa. Itse olen ainakin tottunut siihen, että makaillaan vierekkäin ja silitellään toista laukeamisen jälkeen. Hetken päästä voidaan taas touhuta muuta."
– Nainen, 54, sinkku

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat