Jos kumppanin läsnäolo ärsyttää ilman syytä, onko aika erota? Raati vastaa: "Jos rakastat, niin toivoa on vielä"

Tim leipiintyi parisuhteeseensa ja päätti erota rytinällä – päätyi otsikoihin 1:35
KATSO MYÖS: Tim leipiintyi parisuhteeseensa ja päätti erota rytinällä – päätyi otsikoihin!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Jos kumppanin pelkkä läsnäolo saa ärtyneeksi ilman erityistä syytä, onko aika heittää hanskat tiskiin? Vai katsoa peiliin? Ketä tässä tilanteessa voi syyttää?" kysyy nimimerkki umpikujassa.

Näin raati vastasi

"Hanskat tiskiin. Kaikkea ei voi aina pelastaa."
– Nainen, 60+, aviossa

"Kumppanin pitkäaikainen käytös saattaa vaikuttaa asiaan ja ilmetä sinussa ärtyneisyytenä. Ero."
– Nainen, 33, parisuhteessa

"Oisi hyvä löytää sanat ärsytyksen lähteelle. Jossain kohtaa tapailua uutuuden ihmeet muuttuvat arjeksi, ja ärsytys voi vain johtua tämän tajuamisesta. Oletko pettynyt jostain, mitä et haluaisi käsitellä toisen kanssa?"
– Nainen, 29, suhteessa

"Onko jokin omassa elämässäsi muuttunut, stressaako jokin parisuhteen ulkopuolinen asia huomaamattasi ja se heijastuu näin? Vai onko suhteessa jokin kuitenkin huonosti? Itsellä samankaltainen kokemus, ja erohan siinä lopulta tuli."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Luonnollista pitkässä parisuhteessa. Ei kannata sen vuoksi erota. Kannattaa tehdä jotakin mukavaa, itsekseen tai kavereiden kanssa. Liika yhdessäolo aiheuttaa ärtymystä. Kumppanin kanssa voi tehdä niitä asioita, jotka molempia kiinnostavat."
– Nainen, 45, pitkässä parisuhteessa, mutta omat asunnot

"Puhumattomuus ja kuulemattomuus ovat pahinta myrkkyä! Ja siitä [seuraavat] ärtymys, vihaiset ajatukset syystä tai toisesta, ja sen mukaan tunteetkin. Jos on vaikeaa puhua, kirjoita. Älä syytä. Miksi vapaaehtoisesti ollaan yhdessä, jos ei kiinnosta?"
– Nainen, +55v, +21 vuotta avoliitossa

"Sinuna kirjoittaisin paperille suhteenne hyvät ja huonot puolet, ja luet ne ajatuksen kanssa miettien, mikä aiheuttaa ärtyneisyytesi. Ja toki suosittelen katsomaan myös peiliin, omalla kohdalla nämä konstit auttoivat parisuhteessamme."
– Nainen, 55, avioliitossa

"Jostainhan se kielii. Kannattaa kokeilla erossa oloa, ei eroa. Jos ei tule ikävä, niin eipä sellaista suhdetta kannata jatkaa. Onko myös omaa elämää, kummallakin?"
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Välillä on aikoja, jolloin toinen ärsyttää, vika voi olla myös itsessä. Yhdessä tekeminen on oiva ratkaisu, arjesta irtautuminen, rutiinien rikkominen."
– Nainen, 56, parisuhteessa, sama mies 37 vuoden ajan

"Katso peiliin. Johonkin hänessä rakastuit, joten jos olet muuttunut itse, lienee reilua myös lähteä itse, tai löytää uudet puolet toisesta. Tuskin se toinen tahallaan ärsyttää koko ajan, joten mitä luultavammin syy on "sylttytehtaassa"."
– Nainen, 24, parisuhteessa 

"Jos ei ole lapsia, tai vastaavia estoja, niin hanskat tiskiin vain. Jos on lapsia, mars perheterapiaan tms, niin pian kuin sieltä aikaa saa. Syyttely on turhaa. Syiden löytäminen ja niistä oppiminen edellyttää ulkoista apua, mitä ei tutuilta saa."
– Mies, 50, naimisissa edelleen

"Jos todella tuntuu siltä, niin lopeta suhde. Et loukkaa tuossa tilassa pelkästään itseäsi, vaan myös kumppaniasi. Hän ansaitsee parempaa, niin kuin sinäkin. Ilmiselvästi."
– Mies, 38, parisuhteessa 

"Joskus toisten vioista pääsee, kun tunnistaa ensin omansa."
– Nainen, 36, parisuhteessa

Katso myös: Tästä tunnistat rakkausriippuvaisen suhteen! Juttu jatkuu videon alla. 

Tästä tunnistat rakkausriippuvaisen suhteen 1:58
    

"Rakastatko kumppaniasi enää? Jos rakastat, niin toivoa on vielä. Joskus toiseen saattaa kyllästyä, mutta asiat pystyy selvittämään. Palaa hetkiin, kun tutustuitte. Mieti, miksi rakastuit juuri häneen. Jospa löydätte "Sen" uudelleen."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Vaikuttaa siltä, että välinne ovat huonontuneet ajan kuluessa. Molemmissa saattaa olla vikaa. Kannattaa ottaa tauko ja olla hetki ilman toista, tai mennä pariterapiaan."
– Nainen, 33, parisuhteessa yli 10 vuotta                         

"Itse liputtaisin kylmästi eron puolesta, vaikka joku varmasti tulee kehottamaan yhdessä tekemistä, rentoutumista ja ammattiapua. Etsisin itse (ja antaisin toisen etsiä) jotain muuta/parempaa, mikä on täysin ok. Syy ei silti mielestäni ole kenenkään."
– Nainen, 25, sinkku

"Lähde. Mutta sehän onkin helpommin sanottu kuin tehty."
– Nainen, 49, parisuhteessa

"Yleensä se, mikä ärsyttää muissa, ärsyttää myös omassa itsessä. Jokin toisessa heijastaa omia tuntemuksiasi, oletko tyytymätön johonkin? Johonkin toisessa, vai itsessä? Voit joko alkaa tutkimaan asiaa perin juurin itsessäsi, tai heittää hanskat tiskiin."
– Ei sukupuolta, 26, avoliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat