Onko outoa, ettei vielä lukioikäisenä ole seurustellut? Raati vastaa: "Ei kannata kiirehtiä"

Jokainen toivoo rakkautta – mistä tietää, onko kyseessä rakkausriippuvuus? 1:14
KATSO MYÖS: Rakkausriippuvuudella tarkoitetaan pakonomaista ihmissuhteen tavoittelua. Jokainen ihminen kuitenkin toivoo rakkautta – mistä tietää, että kyseessä on rakkausriippuvuus?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Aloitin puolisen vuotta sitten lukion. Onko outoa, etten ole vielä ikinä ollut kenekään kanssa suhteessa? Vaikuttaa, että olen miun luokan ainoa sinkku. Koska itse seurustelit ensimmäisen kerran?" kysyy nimimerkki 16v poika.

Näin raati vastasi

"Ensimmäisen kerran seurustelin 20-vuotiaana, ja olen nyt 21-vuotias."
– Nainen, 21, kihloissa

"18-vuotiaana lukion viimeisenä vuonna aloin seurustelemaan ensimmäistä kertaa. Luulin pitkään, että minussa on jotain vikaa, mutta myöhemmin olen todennut, että parempi olla itsekin valikoiva. Se suhde kestikin 7 vuotta, ja edelleen väleissä."
– Nainen, 28, avoliitossa

"Seurustelulla ei ole mikään kiire. Mielestäni kannattaa odottaa, että oikeasti pitää jostakin ja miettiä, näkeekö hänen kanssaan tulevaisuutta. Ei pidä seurustella vain seurustelemisen takia, vaan vasta sitten, kun itse haluaa. Itsellä takana useampi suhde."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"En ole ikinä seurustellut, koska olen luonteeltani aivan eri planeetalta ja on paljolti ollut omia ongelmia itseni kanssa."
– Mies, 31, sinkku

"Ei outoa. Seurustelin ekan kerran 20-vuotiaana, se suhde kesti puoli vuotta. Toisen ja tämänhetkisen, 7 vuotta kestäneen suhteen aloitin 21-vuotiaana. Seurustelun voi aloittaa sellaisen kanssa, joka tuntuu sopivalta. Ei ole pakko seurustella, koska muut seurustelevat."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Ei ole outoa. Itse seurustelin ensimmäisen kerran täysi-ikäisenä. Suhteeseen ei kannata kiirehtiä ja jos etsimällä etsii, niin ei löydä ketään, tai ainakaan sitä oikeaa. Kyllä vielä jokin ihana tulee vastaan, mutta ei välttämättä heti ensi viikolla."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Ei ole ollenkaan outoa eikä varmasti edes erityisen harvinaista 16-vuotiaana. Ei ole mikään kiire mihinkään! Itse aloitin ensimmäisen parisuhteeni 18-vuotiaana."
– Nainen 27, parisuhteessa

"Ei ole mielestäni lainkaan outoa. Parisuhde muodostuu sellaisen ihmisen kanssa sitten ajallaan, kun törmäät sinulle "oikeanlaiseen" ihmiseen. Älä pakota suhdetta, tai aseta itsellesi asian suhteen vaatimuksia. Itse seurustelin ensimmäisen kerran 19 v."
– Nainen, 23, sinkku

"Älä stressaa asiasta liikoja. Minä murehdin liikaa ja mitään hyvää siitä ei seurannut. Jälkeenpäin olen tajunnut, että olin valmis seurusteluun vasta yli 20-vuotiaana."
– Mies, 28, perheellinen

"Ei ole mitenkään erikoista, ettei 16-vuotias ole vielä seurustellut. Harvoin ne teiniparisuhdeyritykset ovat edes kovinkaan vakavia, saati kestäviä. Ehdit aivan varmasti myöhemminkin seurustella ja käydä läpi useammankin parisuhteen, onnea ja sydänsurua."
– Nainen, 39, sinkku

"Ei tosiaan. Keskity vaan opiskeluun, se on satsaus itseesi ja tulevaisuuteen. Seurustella ehtii myöhemminkin. Eka seurustelu oli itsellä 13-vuotiaana. Hetkellinen ja lapsellinen juttu."
– Nainen, 43, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat