Eikö siivoaminen kiinnosta? Näin huijaat raikkaan tuoksun kotiisi!

Siivoaminen ei ole useimpien lempipuuhaa. Jouluna siitä tulee kuitenkin useimmiten stressattua, sillä vieraiden edessä kodin pitäisi näyttää todella viimeistellyltä.

Siivouksen eteen ei aina tarvitse nähdä suunnattomasti vaivaa, sillä raikkaan tuoksun kotiin saa myös nopeilla vinkeillä.

Kanelitankoja ja sitruunan kuoria

Keitä kattilassa kanelitankoja tai esimerkiksi sitruunan kuoria ja takaat asunnossasi miellyttävän tuoksun vieraiden saavuttua. Muista kuitenkin laittaa nämä tarvikkeet piiloon ennen kuin sukulaiset tai ystävät tulevat kotiin, ettei näppärä huijauksesi paljastu.

Imuri

Nappaa imuri hetkeksi kaveriksesi. Tämän niksin suorittaminen on hauskaa, sillä saat luvan kanssa kaataa lattialle hieman vanilliinisokeria. Imuroidessasi vanilliinisokeria lattialta, levität samalla asuntoosi ihastuttavaa vanilliinin tuoksua.

Tuoksuvat yllätykset

Näppärä vinkki on myös asettaa sohvan tai jonkun nurkan taakse sangollinen tuoksuvaa pesunestettä tai jotain muuta nestettä. Kaada siis sankoon lämmintä vettä ja lisää sinne hieman normaalia runsaammin jotain pesuainetta. Nurkasta huoneesi siis leijailee ihastuttavaa tuoksua vierailun aikana.

Samasta kikasta voi myös tehdä hieman erilaisen version. Kyseisen sangon voi siis asettaa myös hetkeksi eteiseen ja antaa sen vallata asunto tuoksuillaan ja sitten viedä se pois juuri ennen vieraiden saapumista.

Pyykit

Jos sinua ei harmita, että vieraasi näkevät osan pyykeistäsi, voit pestä esimerkiksi lakanoita tuoksuvalla huuhteluaineella. Puhtaat pyykit tuoksuvat aina ihanalle ja näin saat asuntoosi myös raikkaan tuoksun näkemättä suurta vaivaa.

Kannattaa myös nopeasti pyyhkäistä esimerkiksi valokatkaisin, vessapaperiteline ja listojen päälliset. Avaa myös hieman ikkunaa, jotta ulkoa asuntoosi saapuisi raikasta ilmaa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja