Ei, Vitus, ei! Aasi oli syödä porkkananvärisen superauton ja karhuilla on jotain Subaruja vastaan – muistatko nämä nelijalkaiset autojentuhoajat?

Täysikasvuinen karhu murtautui autoon ja tuhosi sen täysin 1:54
Täysikokoinen karhu murtautui Subaruun ja aiheutti uskomatonta tuhoa. Katso videolta, millaiseen kuntoon auto meni nallen käsittelyssä.

Turhan uteliaat eläimet ovat aiheuttaneet vuosien saatossa hyvinkin kalliita vaurioita arvokkaille autoille.

Markus Zahn, McLaren 650S Spiderin ylpeä omistaja, kohtasi syksyllä 2016 erikoisen näyn jäätyään istumaan juuri pysäköimäänsä superautoon.

Auton takaosaan nimittäin iski hampaansa paikallinen Vitus-aasi, joka tyytyväisenä nakerteli superauton peräpäätä. Vitus onnistui järsimään noin 310 000 euron arvoiseen autoon lähes 35 000 euron vahingot.

Vakuutusyhtiö ei suostunut korvaamaan aiheutuneita vahinkoja, koska se katsoi, että auto Zahn oli huolimattomuuttaan pysäköinyt auton liian lähelle aasin aitausta.

Kun aasin omistajakaan ei korvausvaatimukseen suostunut, eteni tapaus oikeuteen. Vitus-aasin omistaja määrättiin maksamaan noin 5 800 euron korvaukset Zahnille.

On arveltu, että auton oranssi väri sai aasin luulemaan sitä porkkanaksi.

Muitakin erikoisia eläinvahinkoja

Autojen – ja erityisesti Subarujen – tärvelemisessä ovat kunnostautuneet myös karhut.

Vuonna 2018 kerroimme nallesta, joka murtautui yhdysvaltalaisen Lindan Subaruun ja tuhosi sen sisustan täysin.

Vuonna 2019 toinen mesikämmen leiriytyi coloradolaisen Caten Subaru Foresteriin, johon sen oli houkutellut autoon unohtunut nallekarkkipussi.

Jälkimmäisen tapauksen jälkeen arvelimme, että karhujen ja Subarujen yhteys saattaa piillä siinä, että nelivetoiset japanilaisautot ovat suosittuja samoilla seuduilla, joissa liikkuu ihmisiin tottuneita karhuja.

Kanadalainen Lenard Broadhead sen sijaan on selvinnyt huomattavasti helpommalla, vaikka hänenkin eläinongelmansa on varsin ikävää laatua ja kohteena oli tuliterä katumaasturi.

Lue myös:

    Uusimmat