Ei ihme, jos nakertelee: Pienet pitkäkyntiset ottivat Lenardin, 69, uuden Hondan kohteekseen

1:54

Uusissa autoissa käytettävät ekologiset materiaalit saattavat houkutella ajoneuvon kimppuun kutsumattomia vieraita.

Video: Täysikokoinen karhu murtautui autoon ja tuhosi sen täysin – lue juttu

Kanadalainen Lenard Broadhead, 69, ei voi enää pysäköidä autoaan pihatielleen, vaan se on vietävä aina talliin. Broadheadin uusi Honda CR-V on nimittäin joutunut oravien hampaisiin. Kirjaimellisesti.

Broadheadin mukaan oravat ovat järsineet autoon vaurioita jo vajaan 700 dollarin edestä. Muun muassa polttoainejärjestelmän letkuja on pitänyt uusia.

Autovalmistajien käyttämien, aiempaa ekologisempien materiaalien kuten biomuovien, on jo aiemmin kerrottu houkuttelevan eläimiä. Muun muassa johtojen eristeinä ja istuimissa käytettävien materiaalien valmistuksessa käytetään esimerkiksi soijaa, riisiä ja maissia.

Useita joukkokanteita

Honda ei ole ongelman kanssa yksin, sillä Yhdysvalloissa on nostettu ryhmäkanteita paitsi sitä niin myös Toyotaa ja Kiaa vastaan. Ekologisista materiaaleista valmistettujen eristeiden kerrotaan lämmetessään tuoksuvan vaniljalle, mikä houkuttelee paikalle eläimiä.

Eläinten järsimät johdot voivat aiheuttaa myös vaaratilanteita liikenteessä. Broadheadin oma auto väsähti yllättäen kesken ajon, ja kojelaudan häiriövalot loistivat joulukuusen tavoin. Syyksi paljastui järsitty letku polttoainejärjestelmässä.

Honda myy pippuriteippiä

Broadhead käyttää autossaan myös Hondan myymää pippurilla maustettua teippiä, jonka on tarkoitus suojata herkkiä komponentteja jyrsijöiden tuhoilta.

Broadhead kertoo pysäköivänsä autonsa nykyään talliin.

– Se on ainoa turvallinen paikka.

Hän myös ruiskuttaa pihalleen saippuasta, vedestä ja chilistä tekemäänsä seosta, jonka hän toivoo ainakin vähentävän hänen autonsa ympärillä kuolaavia jyrsijöitä.

Lähde: CBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja