Ei omena kauas puusta putoa? Tämä seikka tekee kumppanistasi todennäköisen pettäjän

Onko jompikumpi vanhemmistasi joskus pettänyt? Siinä tapauksessa sinäkin olet saattanut pettää omaa kumppaniasi – pettäminen nimittäin kulkee suvussa, väittää teksasilaisen yliopiston selvitys.

Voiko perheen tausta vaikuttaa omaan pettämisinnokkuuteen? Teksasilaisen yliopiston teettämässä selvityksessä pistettiin merkille, onko omien vanhempien pettämishistoria yhteyksissä omaan uskottomuuteen.

Kävikin ilmi, että ne henkilöt, jotka olivat kasvaneet perheessä, jossa vanhemmat olivat olleet uskottomia, toistivat itsekin samaa kaavaa: lähes puolet heistä tunnusti pettäneensä kumppaniaan.

Tällaisessa perheessä kasvaneet henkilöt pettivät kaksi kertaa todennäköisemmin kuin ne, joiden vanhemmat olivat olleet uskollisia toisilleen.

Tutkijat uskovatkin, että taipumus pettämiseen on osittain geneettistä. On esitetty, että vanhemmiltaan voi periä biologisia ominaisuuksia, kuten tietynlaisia dopamiinireseptoreita, jotka saavat ihmisen janoamaan useita kumppaneita.

Tämän lisäksi selvitys antaa tukea sille, että omien vanhempien esimerkki luo odotuksia omille seurustelusuhteille. Esimerkiksi jos perheen isä on ollut uskoton, on todennäköistä, että myös perheen lapsi kokee, ettei yksiavioisuuteen pidä edes pyrkiä ja että pettäminen on ikään kuin ”ok”.

Tutkijat kuitenkin muistuttavat, ettei kukaan ole tuomittu toistamaan vanhempiensa virheitä: tärkeintä on ottaa huomioon, miten nämä ajatusmallit ja kokemukset ovat vaikuttaneet ihmiseen. Onkin syytä herätellä keskustelua oman kumppanin kanssa siitä, miten suhtaudutte pettämiseen, yksiavioisuuteen ja niin edelleen.

Olivatpa omat vanhempasi sitten olleet uskottomia tai eivät, sinun ei tarvitse olla.

Katso myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja