Egyptissä lietsotaan viikon protesteja

Egyptin Muslimiveljeskunta ei aio luovuttaa, vaikka sen täksi päiväksi koolle kutsumat protestit päättyivät jälleen verenvuodatukseen. Veljeskunta kehotti egyptiläisiä lopettamaan protestinsa tältä päivältä, mutta jatkamaan päivittäisiä mielenosoituksia yhä viikon ajan.

Perjantain yhteenotoissa kuoli kymmeniä ihmisiä eri puolilla maata, uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin 70 ihmistä.

Kansakunnan kahtiajako kävi selväksi eri osapuolten kommenteista Kairossa.

– Tulin tänne kunnioittamaan niitä, jotka tapettiin, sanoi yksi mielenosoittaja uutistoimisto TT:lle viitaten keskiviikon verilöylyyn.

Nykyhallinnon kannattaja puolestaan haukkui mielenosoittajat ja Muslimiveljeskunnan. Hänen mukaansa väkivallan riski on suuri, mutta viranomaisilla ei ole vaihtoehtoa.

Protesteja oli Kairon ohella lukuisissa muissa kaupungeissa, myös turistien suosimassa Hurghadassa. Siellä asuvan suomalaisen Monica Saarisalon mukaan mellakointi rajoittui kuitenkin tietylle alueelle.

– Pohjois-Hurghadassa Daharin alueella on mellakoitu ja poltettu auton renkaita, mutta muualla kaupungissa on ollut rauhallista, Saarisalo sanoi STT:lle.

Finnmatkat ja Tjäreborg aikovat kuljettaa kaupungissa olevat suomalaiset pakettimatkalaiset kotiin sunnuntaina ja maanantaina.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat