Mainos

Egyptin suomalaismatkustajat kotiin viimeistään maanantaina

Suomalaisturistit pääsevät kotiin Egyptistä vasta viikonlopun jälkeen. Matkatoimistot Tjäreborg ja Finnmatkat järjestävät parhaillaan paluulentoja.

Kummatkin matkatoimistot ovat peruneet lähiaikojen matkansa Egyptiin. Jäljelle jäänyt loma-aika korvataan matkustajille. Sekä Tjäreborg että Finnmatkat järjestävät matkoja kesäaikaan vain Egyptin Hurghadaan.

Tjäreborg lennättää suomalaisturistinsa kotiin viimeistään maanantaina, tällä hetkellä heidän matkustajiaan on Egyptissä 100. Matkatoimisto on perunut tulevat matkansa maahan seuraavan puolentoista kuukauden ajalta.

– Matkat perutaan elokuulta ja syyskuulta. Sitten katsomme Egyptin tilanteen kehittymistä myöhempien matkojen osalta, mutta niitä ei ole tarkoitus perua, kertoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Myös Finnmatkat aikoo saada suomalaiset kotiin viimeistään maanantaina. Matkatoimisto on perunut Egyptin lentonsa 7.10 asti. Heillä on tällä hetkellä 165 Egyptissä suomalaismatkustajaa.

– Ihmiset ovat suhtautuneet hyvin rauhallisesti. Kohteessa tilanne on muutenkin hyvin rauhallinen, esimerkiksi eilen oli aivan normaali päivä, Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo kertoo.

Aurinkomatkoilla on tällä hetkellä Egyptissä vain kaksi pelkät lennot ostanutta matkustajaa, he ovat palaamassa Suomeen tänään. Lomamatkoilla ei tällä hetkellä ole matkustajia Egyptissä.

Peruutuksia vielä vähän

Pidemmällekin varattujen Egyptin-matkojen peruutuksia on tänä aamuna tullut ainakin Finnmatkoille. Egyptin-matkojen varsinainen sesonki alkaa lokakuussa ja matkat ovat myyneet ennakkoon hyvin.

– Egypti on myynyt paremmin kuin esimerkiksi Kanaria, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Anna Salmi Aurinkomatkoilta.

Viime päivinä kohteeseen on kuitenkin tullut "yksittäisiä peruutuksia". Tässä vaiheessa lokakuulle varatun matkan voi vielä hyvin perua jo valmismatkalainkin mukaan.

Myös Lomamatkojen Egyptin-kausi on alkamassa lokakuussa. Perjantaiaamuun mennessä ei matkoja ollut vielä peruttu.

– Muutamia varauksia on tullut viimepäivinäkin lisää, kertoo Lomamatkojen toimitusjohtaja Mikko Pietarinen.

Hurghadassa ei ulkonaliikkumiskieltoa

Matkatoimistot seuraavat ulkoministeriön tiedotusta ja tekevät sitten päätöksiä myöhempien matkojen kohtalosta.

Ulkoministeriö muutti eilen matkustustiedotettaan ja suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptiin. Suositus koskee myös Punaisen meren lomakeskuksia. Egyptissä useille alueille toissapäivänä määrätty ulkonaliikkumiskielto ei koske Red Sea -piirikuntaa, jossa suomalaisten suosima Hurghadan matkakohde sijaitsee. Levottomuudet kuitenkin levisivät eilen myös Hurghadaan.

Egyptiin odotetaan tänään jälleen uusia mielenosoituksia. Presidentti Mohamed Mursia tukeva Muslimiveljeskunta ja häntä vastustava Tamarod-liike ovat kutsuneet täksi päiväksi koolle mielenosoittajia. Egyptin väkivaltaisuuksissa on kuollut jo yli 600 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.