Mainos

Mielenosoitukset levisivät Egyptin ulkopuolelle

Muslimiveljeskunnan tukiprotestit ovat levinneet Egyptin ulkopuolelle. Pakistanissa ja Israelissa on tänään järjestetty tukiprotesteja Egyptin syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin ja Muslimiveljeskunnan puolesta.

Seuraa tapahtumia uutiskanava al-Jazeeran nettisivuilta.

Protesteihin on molemmissa maissa osallistunut satoja ihmisiä. Jerusalemissa Mursin puolesta marssi palestiinalaisten Hamas-järjestö ja Pakistanissa paikallinen islamistipuolue Jamaat-e-Islami.

Mielenosoituksia on ollut myös Jordaniassa ja Turkissa.

Saudi-Arabian kuningas Abdullah vakuutti tänään tukeaan Egyptille. Kuningas kehotti tänään televisiopuheessaan kaikkia muslimimaita yhdistämään voimansa Egyptin hallituksen auttamiseksi.

Länsimaat ovat tuominneet Egyptin väkivaltaisuudet. Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan Euroopan unionin maiden tulisi arvioida suhteensa Egyptiin uudelleen. Saksa ja Ranska kutsuivat myös EU-maiden johtoa keskustelemaan Egyptin ja EU:n välisestä yhteistyöstä.

Egypti itse on arvostellut Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman eilisiä kommentteja. Obama tuomitsi Egyptin hallinnon toimet ja perui maiden yhteiset sotaharjoitukset. Egyptin hallinnon mukaan Obaman kommentit eivät pohjaudu tosiasioille, ja saattavat vahvistaa terroritekoihin syyllistyviä väkivaltaisia ryhmiä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.