Mainos

Sukellusyrittäjä Hurghadassa: Täällä on rauhallista

Hurghadassa asuvan sukellusmatkajärjestäjän Kimmo Hagmanin mukaan kaupungissa on tällä hetkellä hyvin rauhallista.

– Toissapäivänä jotain pientä oli ollut, mutta se oli nopeasti sitten ohi.

Paniikkimieliala ei ole hänen mukaansa vallannut myöskään suomalaisturisteja.

– Mulla on tässä 18 suomalaista ja ne ovat kaikki tosi iloisella tuulella. Myös paikalliset ovat positiivisella mielellä, Hagman sanoo.

Hurghadassa ei ole ulkonaliikkumiskieltoa. Suomalaiset matkatoimistot ovat kuitenkin päättäneet tuoda suomalaismatkailijat kotiin Egyptistä viimeistään maanantaina. Ainakin Tjäreborg ja Finnmatkat ovat myös peruneet lähiaikojen matkojaan Egyptiin. Ulkoministeriö muutti eilen matkustustiedotettaan ja kehottaa nyt välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptiin. Suositus koskee myös Punaisen meren lomakeskuksia.

Hagmanissa turvatoimet herättävät ristiriitaisia tunteita.

– Kyllä mä sen ymmärrän, koska kyllä tuolla muualla maassa on hälinää, mutta jos nyt mietitään, että Hurghadassakaan ei ole yhtään mitään tavallisuudesta poikkeavaa, ihan normaalia, niin se on vähän siinä ja siinä. Kun täällä kerran asutaan ja eletään turisteista, niin tekisi mieli sanoa, että vähän on hätäliioittelua, Hagman miettii.

Yritystoiminnassa Egyptin levottomuudet ovat Hagmanin mukaan näkyneet jo siitä lähtien, kun Mubarak kaksi ja puoli vuotta sitten syöstiin vallasta.

– Turistien määrä on ihan järkyttävän paljon vähäisempi, kuin mitä se oli aikaisemmin. Jos tämä vielä tästä taas menee polvilleen, niin kai se sitten näkyy entistä enemmän yritystoiminnassakin. Hurghadahan elää lähes sataprosenttisesti turisteista, Hagman sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.