Eeli Tolvasella kolmen pisteen ilta NHL:ssä – Seattle takoi tauluun tylyt lukemat

Jääkiekon NHL:ssä kotijäällään pelannut Seattle Kraken vei Dallas Starsia 6–3 ja tasoitti ottelusarjan toisella pudotuspelikierroksella lukemiin 3–3. Se, kumpi joukkue pääsee länsilohkon loppuottelusarjaan, ratkeaa siis vasta seitsemännessä kohtaamisessa. Ottelu pelataan Dallasissa varhain tiistaina Suomen aikaa.

Seattlen riveissä suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen teki yhden maalin ja syötti kaksi. Tolvanen oli syöttämässä joukkueensa ensimmäisen erän molempia maaleja. Toisen erän alussa hän vei Krakenin 3–1-johtoon.

Jordan Eberle puolestaan teki Seattlelle kaksi maalia ja syötti kolmannen. Toisen osumansa hän laukoi ottelun lopussa tyhjään maaliin.

Suomalaisia vilisevän Dallasin maaleista yhden teki Joel Kiviranta. Puolustaja Miro Heiskanen nappasi yhden syöttöpisteen. Dallas pysyi koko ottelun ajan takaa-ajoasemassa.

Seattlen ja Dallasin lisäksi paikasta länsilohkon loppuottelusarjassa kisaavat Vegas Golden Knights ja Edmonton Oilers. Vegas johtaa sarjaa voitoin 3–2.

Pavelski laukoi tasoihin Ovetshkinin kanssa

Seattlessa Heiskasen syötön verkkoon ohjannut Dallasin Joe Pavelski teki uransa 72. pudotuspelimaalin. Samalla osuma oli Pavelskille kesken olevan ottelusarjan kahdeksas, mikä on joukkueen ennätys yhdessä ottelusarjassa.

Pavelskilla on Seattlea vastaan tekemänsä maalin jäljiltä eniten NHL-pudotuspelimaaleja aktiivipelaajien keskuudessa. Hän tosin jakaa tittelin Washington Capitalsin paidassa pelaavan Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

Capitals ja Ovetshkin eivät yltäneet tänä vuonna pudotuspeleihin, kun Pavelskin kauden on sen sijaan määrä jatkua ainakin yhden pelin verran. Hänellä on siis mahdollisuudet laukoa venäläishyökkääjän ohitse vielä kuluvan kauden aikana.