Edesmenneen Niki Laudan poika haukkuu Mercedes- ja Red Bull -pomojen käytöksen – legendan kuolema muutti toimittajan mukaan kaiken

2:23
Video paljastaa: mestaruustaistelussa otettiin kaikki keinot käyttöön. Seuraa Mercedes-mekaanikkoa Red Bullin varikkokäynnillä ja Red Bull -mekaanikkoa Mercedeksen varikkokäynnillä.

F1-kauden ratkaisuhetkien käydessä yhä lähemmäksi on käynyt hyvin selväksi, etteivät Red Bullin ja Mercedeksen johtoportaat erityisemmin pidä toisistaan.

Jos Max Verstappen ja Lewis Hamilton käyvät mestaruustaistelua radalla, Christian Horner ja Toto Wolff ottavat toisistaan mittaa radan ulkopuolella.

Tallipäälliköt ovat olleet kauden mittaan tämän tästä napit vastakkain, eikä mikään viittaa siihen, että jäljellä olevien kisojen aikana olisi luvassa jonkinlaista liennytystä – päinvastoin; Wolff julisti jo puolitoista viikkoa sitten ajetun Brasilian GP:n jälkeen, että "diplomatia on päättynyt".

Mercedeksen F1-tallin johtokunnassa aikaisemmin vaikuttaneen, toukokuussa 2019 kuolleen Niki Laudan poika Mathias Lauda on seurannut Wolffin ja Hornerin touhuja jokseenkin kiusaantuneena.

– Kuljettajat ovat kypsempiä kuin tallipäällikkönsä. Maxilla ja Lewisillä ei ole ollut missään vaiheessa vakavia ongelmia, ei edes Silverstonen-kolarin jälkeen. Toisin kuin he, Wolff ja Horner ovat osoittautuneet lapsellisiksi, Mathias Lauda sanoi Red Bullin omistamalla ServusTV-kanavalla Formulapassion-sivuston mukaan.

Tallien välinen dynamiikka on muuttunut merkittävästi niistä ajoista, kun Niki Lauda oli vielä mukana F1-varikoilla.

Ensimmäinen syy on tietysti se, että Red Bull ja Mercedes kamppailevat toisiaan vastaan nyt kovemmin kuin koskaan. Hollantilaistoimittaja Jack Plooij'n arvion mukaan olemassa on toinenkin syy.

– Mielestäni Niki Laudaa kaivataan Mercedeksellä. Hän kävi Helmut Markon kanssa joka päivä lounaalla. Uskon, että niiden yhteydessä sammutettiin useita tulipaloja. Emme ehkä koskaan nähneet niiden roihahtavan, mutta nyt näemme, Plooij sanoi hollantilaiselle Motorsport-sivustolle aiemmin tänä vuonna.

Neuvonantajan tittelillä toimiva Marko on moottoriurheiluasioissa Red Bullin pääomistajan Dietrich Mateschitzin oikea käsi. Hän on Laudan tavoin itävaltalainen.

– Uskon, että Niki olisi ohjeistanut Helmutia: "Pidä sinä Horner aisoissa, minä teen saman Toton kanssa."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja