Ex-F1-kuski Felipe Massa lataa Valtteri Bottaksen vaikeuksista – "Mercedes on kääntänyt selän"

F1:n tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruus ratkotaan Red Bullin Max Verstappenin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin välillä. Oma kysymys mestaruustaistossa on kohdistunut siihen, että miten Verstappenin ja Hamiltonin tallikaverit pystyvät vaikuttamaan taisteluun? Ex-F1-kuski Timo Glock ripittää Valtteri Bottasta siitä, ettei hänestä ole mitään apua Hamiltonille.

Verstappen ja Hamilton ovat olleet edellisissä neljässä kisassa sijoilla yksi ja kaksi. Kyseisten kisojen aikana Mercedeksen Valtteri Bottas ja Red Bullin Sergio Perez ovat pystyneet nipistämään vain kaksi pistettä kärkikaksikolta.

Meksikossa Bottas vei kilpailua johtaneelta Verstappenilta kisan nopeimman kierroksen. Brasiliassa Perez teki saman tempun Hamiltonille.

Ennen kahta viimeistä kisaa Verstappenin ero Hamiltoniin on kahdeksan pistettä.

Viime viikonloppuna Qatarissa Mercedeksen Valtteri Bottaksen kisa meni enemmän kuin penkin alle. Suomalaiskuski epäonnistui lähdössä, minkä jälkeen hän teki nousua. Bottaksen kisa romuttui pahasti rengasrikkoon, mikä johti lopulta keskeytykseen.

Entinen F1-kuljettaja Timo Glock antaa nyt kritiikkiä suomalaisen otteista.

– Hän ei ole koskaan siinä asemassa, missä hän haluaa auttaa ja pystyy auttamaan Lewis Hamiltonia, Glock, 39, latasi Saksan Skylle.

– Hän ajaa niin riskittömästi ja tarvitsee aina motivaatiopuheita Toto Wolffilta (Mercedeksen tallipäällikkö).

– Lewis ja Max ratkaisevat täysin keskenään mestaruuden kohtalon, Glock näkee.

Toinen entinen F1-kuski Felipe Massa allekirjoittaa, ettei Bottas ole tällä hetkellä parhaassa mahdollisessa vireessä. Massa kuitenkin kääntää kritiikkiä Mercedeksen suuntaan.

– Pelkään, että talli on kääntänyt selkänsä hänelle, Massa sanoi Gazzetta dello Sportille.

Massa viittaa siihen, miten Bottas vaihtaa kauden jälkeen Alfa Romeolle. Sen takia Mercedes on muun muassa pimittänyt Bottakselta tietoa ensi kauden autonsa suunnittelutyöstä.

Massalta kysyttiin, että miten ”selän kääntäminen” vaikuttaa kuskiin.

– Se riippuu ihan täysin kuljettajan henkisestä tilasta, Massa totesi.

Lue myös:

    Uusimmat