Sodanjulistus F1-sarjassa? Toto Wolff laukoi ilman rajoitinta Mercedeksen kokemista vääryyksistä – "Diplomatia päättyi tänään"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff piti voimakkaan palopuheen F1-sarjan oikeudenmukaisuudesta kirjoittavan median pressissä Brasilian GP:n jälkeen.

Pääkuvan video: Tämä tilanne sai Toto Wolffin verenpaineen nousemaan – Max Verstappen työntää Lewis Hamiltonin härskisti ulos radalta.

Vaikka viikonlopun lopputulos oli Mercedeksen kannalta suotuisa, kun Lewis Hamilton voitti ja Valtteri Bottas oli kolmas, mestaritallin pomolla jäi paljon hampaankoloon. 

– Meitä sorsittiin koko viikonlopun ajan, Wolff linjasi. 

Tällä kommentilla itävaltalaispomo viittasi kahteen päätökseen: Aika-ajossa paalupaikan Hamiltonille tuoneen suorituksen hylkäämiseen Mercedes-auton sääntöjenvastaisen takasiiven takia sekä Red Bullin tähtikuljettajan Max Verstappenin rankaisematta jättämiseen sunnuntain kisan voittotaistelussa. 

Mercedes vetosi Hamiltonin takasiiven kohdalla siihen, että osa oli vaurioitunut ajon aikana, mutta britin suoritus hylättiin, koska osa ei ollut sääntöjenmukainen. Rike oli hyvin minimaalinen, vain 0,2 millimetrin kokoluokkaa.  

– Emme saaneet tutkia ja analysoida hajonnutta osaa, joka ei läpäissyt testiä. Sen jälkeen meidät diskattiin tylysti. Ja sitten Red Bull saa korjata siipeään kolmesti ilman seuraamuksia, Wolff murisi jättäen kuitenkin mainitsematta sen, että Red Bullin takasiipi läpäisi mittaukset.

Wolffin kierrokset nousivat entisestään sunnuntain kisassa, kun Verstappen selvisi ilman sanktiota tylyistä ajolinjoistaan Hamilton-puolustustaistelussa. Samantyyppisistä tilanteista on annettu kuluvalla kaudella aikarangaistuksia. 

– Se ylitti rajan. Siitä olisi pitänyt tulla vähintään viiden sekunnin aikarangaistus.

– Mutta asian lakaiseminen maton alle on vain jäävuoren huippu. Se on naurettavaa, iskuja pitkin kautta Red Bull -tallipomo Christian Hornerin kanssa vaihtanut Wolff linjasi. 

Hamilton kommentoi kohutilannetta tyynesti. 

– Kun kuulin, että tilanne meni tuomariston tutkintaan, tiesin ratkaisun jo siinä vaiheessa, oli se sitten oikea tai ei. En antanut sen häiritä, vaan jatkoin kilpailua, brittikuski totesi. 

Wolff sanoi olevansa vihainen siitä, että Mercedes on usein ollut ottavana osapuolena ratkaisuissa, jotka olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. 

– Minä puolustan tiimiäni ja kuljettajiani. Olen aina ollut erittäin diplomaattinen, mutta diplomatia päättyi tänään. 

Lue myös:

    Uusimmat