Brittiäiti kuittasi oireet raskaudenaikaisina muutoksina – nyt kuolemansairas nainen muistuttaa tärkeästä asiasta: "Jos olisin tehnyt niin, olisin voinut kasvattaa omat lapseni"

Tällaisia ovat rintasyövän oireet 2:07
Videolla kerrotaan, millaisia ovat rintasyövän oireet.

Englantilainen äiti kuittasi kehonsa muutokset raskaudella. Myöhemmin hän sai tietää olevansa kuolemansairas.

40-vuotias Clair Milling kertoo koskettavalla videolla olleensa kolmannella kuulla raskaana, kun hän huomasi kainalonsa turvonneen karvoja ajellessaan. Hän löysi kyhmyn myös rinnastaan. Kaksi lasta kantanut ja synnyttänyt nainen tiesi, että raskaus muuttaa kehoa monella tavalla, mutta halusi lääkäriltään varmistuksen, ettei kyseessä ollut mitään vakavampaa.

Today-sivuston haastattelussa Clair kertoo lääkärin sanoneen, että kyhmy johtui raskauden aiheuttamasta tiehyttukoksesta. Odottava äiti antoi huoliensa kaikota, ja loppuraskaus sujui tavanomaisesti. 

"Meille on kerrottu, että teen kuolemaa"

Elliot-vauvan synnyttyä Clair kuitenkin huomasi, ettei imettäminen sujunut yhtä hyvin kuin kahden aiemman lapsen kanssa. Maitoa tuli vain vasemmasta rinnasta, kun taas oikean rinnan maito oli olomuodoltaan kiinteää.

Asiasta sairaanhoitajalle kerrotuaan Clair sai jälleen kerran kuulla, että kyseessä oli luultavasti tukkeutunut maitotiehyt. Häntä kehotettiin hieromaan rintaansa sekä jatkamaan imetystä.

Sitten alkoi koronaviruspandemia. Clair ei halunnut vaivata jo ennestään kiireisiä lääkäreitä.

Eräänä kesäkuun päivänä Clair teki kylvyssä pelottavan löydön. Hänen oikea nänninsä oli kääntynyt sisäänpäin. Seuraavana päivänä hän soitti lääkärille ja pääsi tutkimuksiin. Clairille diagnosoitiin levinnyt rintasyöpä, jota ei voisi parantaa. Kuolemaa voisi hoidoilla vain viivyttää. 

– Meille on kerrottu, että teen kuolemaa, Clair sanoo videolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tarkastele rintoja myös raskauden aikana

Uutinen iski perheeseen rajusti. Clairilla ja hänen miehellään on 7 kuukauden ikäisen vauvan lisäksi 7- ja 2-vuotiaat lapset. Clair kokee, että viivyttely hoitoon hakeutumisessa kostautui menetetyllä tulevaisuudella lasten kanssa.

Clair toivoo voivansa tarinallaan opettaa, ettei oman terveytensä kanssa tule leikkiä tekosyillä. Huolestuttavat oireet on syytä tutkia viivytyksettä. 

– Jos olisin tehnyt niin, olisin voinut kasvattaa omat lapseni, Clair sanoo Todayn mukaan.

Clair ei ole ensimmäinen nainen, jonka raskaudenaikaiset rintaoireet on kuitattu maitotiehyen tukoksena. Kerroimme aikaisemmin yhdysvaltalaisnaisesta, joka huomasi esikoistaan odottaessaan outoja muutoksia rinnoissaan ja sai myöhemmin rintasyöpädiagnoosin.

Tunne rintasi ry muistuttaakin, ettei säännöllisestä rintojen omatarkkailusta pidä luopua raskaaksi tultuaan, sillä raskaus ja imetys eivät suojaa rintasyöpään sairastumiselta. Tavallisin rintasyövän oire on rinnassa oleva kyhmy, mutta rintoihin voi tulla myös hyvänlaatuisia kyhmyä. Joskus rintasyövän ensimmäinen oire on kyhmy kainalossa tai nännistä erittyvä kirkas tai verinen neste.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat