Britit kuvailevat unelmakotiaan: Talo lähellä rantaa, maaseutua ja pubia

Täydellinen koti on kolmen kilometrin päässä supermarketista, lähellä rantaa ja maaseutua sekä kävelyetäisyyden päässä lähipubista, selvittää brittikysely. Mitä muita ominaisuuksia britit listasivat unelmakodilleen ja sen lähiympäristölle?

Täydellinen kiinteistö on kolmen kilometrin päässä supermarketista, rannalle on 16 kilometrin matka ja pubiin vain kävelymatka. Banner Homes -sivuston teettämään kyselyyn vastanneet britit haluavat myös makuuhuoneen yhteydessä olevan kylpyhuoneen ja vähintään kaksi televisiota. Molemmin puolin taloa asuisivat ystävälliset naapurit ja kodin läheltä löytyisi hyvä lähikauppa sekä lehtikioski.

Tämän lisäksi brittien kuvailemassa, lähellä maaseutua sijaitsevassa unelmakodissa olisi autolle parkkipaikka pihalla, vierashuone, hyvin huollettu nurmikko ja nopea nettiyhteys. Asunnossa pidettiin tärkeänä myös takkaa, mukavaa sohvaa ja yksityisyyttä.

– Yhteisöllisyys ja läheinen side naapureihin on todennäköisesti vähän vaikeampaa näinä aikoina löytää, mutta kysely osoittaa sen olevan yhä olennaista sen kannalta olemmeko onnellisia siellä missä asumme. Mitä tulee kodin mukavuuksiin, pidämme kansana erityisesti paikasta, jossa voimme rentoutua ja toipua päivän päätteeksi – ei ihme, että arvostamme hyvää sohvaa niin korkealle, palvelun edustaja Piers Banfield sanoo.

Kyselyssä kävi ilmi, että paikalliseen yhteisöön kuuluminen ja maaseudun läheisyys (enintään kahdeksan kilometrin päässä kodista) ovat tärkeitä briteille. Vaikka yksityisyyttä peräänkuulutettiin, keskivertobritti kokee, että naapurien tulisi olla vain muutaman metrin päässä. Osa vastaajista kertoi tyytyväisyyden lähtevän siitä, kun läheisen pubin omistaja tietää asukkaat nimeltä. Yksi kolmesta piti puolestaan lemmikkiä ratkaisevan tärkeänä onnellisten kotiolojen kannalta.

Kyselyyn vastasi 2000 asunnonomistajaa.

Brittien unelmakotiin ja sen ympäristöön liittyvät ihanneominaisuudet

1. Lähipubin omistaja tietää nimeni

2. Kaksi lemmikkiä

3. Kaksi televisiota

4. Hyviä kävelyreittejä lähellä

5. Kahdeksan kilometriä maaseudulle

6. Alle kaksi kilometriä lehtikioskille

7. Kolme kilometriä lähipubiin

8. Kolme kilometriä supermarkettiin

9. 16 kilometriä rannalle

10. Mukava sohva

11. Hyvät naapurit

12. Puutarha etu- ja takapihalla

13. Suuri sänky

14. Parkkipaikka pihalla

15. Nopea nettiyhteys

16. Vierashuone

17. Kirjahylly

18. Hieno ruokapöytä

19. Kaapeli-TV

20. Takka

21. Suuri jääkaappi

22. Puutarhavaja

23. Astianpesukone

24. Puita puutarhassa

25. Hyvin huollettu nurmikko

26. Kylpyhuone makuuhuoneen yhteydessä

27. Grilli

28. Patio

29. Kiinteästi asennetut vaatekaapit

Mikä sinusta takaa unelmapuitteet asumiselle? Kommentoi alle tai Facebook-sivuillemme!

Lue myös:



MTV3/Jokakoti

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat