Mainos

Bostonin takaa-ajo: Poliisi veti takaisin tiedon veljesten kaupparyöstöstä

Viikko sitten Bostonissa tapahtuneista pommi-iskuista liikkuu paljon vääriä ja ristiriitaisia tietoja. Lisäksi moniin kysymyksiin etsitään yhä vastauksia.

Eniten ihmettelyä ovat herättäneet liittovaltion poliisin FBI:n tutkimukset vanhemmasta veljestä Tamerlan Tsarnajevista. Jos nimittäin Venäjä oli todella tehnyt tutkintapyynnön tämän mahdollisista terrorismiyhteyksistä, miksi häntä ei osattu yhdistää iskuihin välittömästi?

– He ovat todella meille selityksen velkaa, erityisesti Bostonin asukkaille, painotti kongressiedustaja Peter King.

Hänen mukaansa Tsarnajevin puoli vuotta kestäneen Venäjän-matkan olisi pitänyt herättää tiedustelupalvelujen mielenkiinto.

Myös nuoremman veljen Dzhoharin pidätystä koskevat yksityiskohdat ovat osin hämärän peitossa, sillä viranomaisten antamat tiedot ovat olleet ylimalkaisia.

Kysymyksiä on herättänyt muun muassa se, edelsikö pidätystä todellakin tulitaistelu, vai oliko ampujana yksinomaan poliisi? Ja jos nuorukaisen löytäjä kurkisti peitteen alle, eikä epäilty edes yrittänyt karkuun, oliko hänellä todella yhä voimia tulitaisteluun?

Poliisi on myös vetänyt takaisin tiedot siitä, että veljekset olisivat ryöstäneet kaupan torstai-iltana.

Poliisi ei ole myöskään selittänyt kovinkaan vakuuttavasti, millaisessa tilanteessa MIT-yliopiston kampuksen poliisi Sean Collier sai surmansa torstaina. Collier löydettiin kampukselta ammuttuna autoonsa.

Epäillyn sanotaan vastanneen tutkijoille

Sairaalassa oleva nuoremman veljen Dzhohar Tsarnajevin tilasta on myös liikkeellä ristiriitaisia tietoja.

Amerikkalaismedian tietojen mukaan hän olisi jo kommunikoinut tutkijoiden kanssa. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, pystyykö hän puhumaan, vai onko hän vastannut kysymyksiin kirjoittamalla. Joidenkin vahvistamattomien tietojen mukaan hänellä voi olla myös kuulovaurioita.

Yhdysvalloissa odotetaan myös tietoa siitä, milloin hänelle luetaan syytteet ja mistä häntä syytetään.

Jotkut epäilevät edelleen sitä, että veljekset olivat valmistelemassa uusia iskuja. Heidän hallussaan sanotaan olleen runsaasti räjähteitä sekä aseita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.