Joannan blogi: Rahka-Reinikainen, ravi-Joanna ja muita persoonia

Hauska sattuma. Olin hiljattain ystäväni kanssa lounaalla Café Tintin Tangossa Töölöntorin kupeessa. Kauhea pälätys oli luonnollisesti käynnissä, kun emme olleet nähneet pitkään aikaan. Lounasaikakin oli vähän venynyt pitkäksi. Aamupäivällä kuvattiin Teknavin juontoja.

Kun sitten lähdin hakemaan vielä lounaan päälle kahvia, huomasin Sunrise Avenue -yhtyeen Samu Haberin istuvan kahvilan nurkassa. Emme tunne entuudestaan, mutta ollaan nähty useita vuosia sitten eräässä tapahtumassa.

Kun kävelin siitä ohi, hän kysyi puoli varovaisesti: ”Anteeksi, mutta tunnetaanko me jostain?” Sanoin siihen: ”Ei tunneta, mutta ollaan kyllä tavattu ja pikaisesti esittäydyttykin vuosia sitten.” Siihen hän jatkoi, ”että kun näytit jokseenkin tutulta...” Yritin vitsailla siihen, että” No, en yleensä kulje näin kuvausmaskissa maanantaina syömässä lounasta, joten en ehkä ole ihan normaalin oman itseni näköinen. Haber vielä jatkoi udellen, että mistä kuvauksista olin tulossa. Kun kerroin, että kuvattiin Teknavia, niin siitä se vasta juttu alkoi…

Oli hauska huomata herran kiinnostus Teknavin tv-ohjelmaa kohtaa. Hän jatkoi kyselemällä ja ehkä hiukan ihmettelemällä rooliani ohjelmassa. Kerroin, että olen nyt uusi juontaja, kun Hansu Hosion aika oli tässä kohtaa kortilla. Haber kertoi samassa, kuinka hänkin on ollut Teknavissa vieraana ja kehui ohjelmaa vuolaasti. Toki hän mainitsi myös nykyisen yhteistyönsä BMW:n kanssa.


---

Mietin jälkeenpäin Teknavin suosiota. Vaikka itselleni autoilun ns. hardcore-maailma on ehkä vieras, niin ihan näin tavallisen autoilijan silmin ohjelma on viihdyttävä ja monipuolinen. On myös ollut hauska huomata tuttavapiiristäni Teknavin vakiokatsojia. Roolini Teknavissa on herättänyt osassa myös hämmästystä, sillä näköjään moni mieltään mut ”vaan” ravijuontajana.

Se onkin jännä juttu, miten ihmiset ns. lokeroivat toiset ihmiset. Tarkoitan siis sitä, että jos olet tuttu raviohjelmista juontajana, niin eihän se tarkoita sitä, ettet voisi toimia juontajana myös jossain muussa ohjelmassa. Tai jos olet vuosikausia ajanut Toyotalla, niin ettetkö voisi hypätä myös Audin rattiin.

Ja sitten toinen hauska huomio on se, kuinka ihmisille annetaan erilaisia lisänimiä tai lyhenteitä, liittyen sitten ammattiin tai johonkin intohimoon. Meidän Teknavin tiimistä löytyy myös aikamoinen kattaus! Hyvänä esimerkkinä: Doctor Alen, Pauli ”Rahka” Reinikainen, ravi-Joanna ja mitä niitä nyt oli. Ja Risto Virtasen lempinimi on ilmeisesti ”testikuski”. Joku voisi ehkä räväkämmän keksiä. Saa ehdottaa.

Tänään illalla esitettävässä Teknavin tv-ohjelman kymppikauden neljännessä jaksossa Rahka-Reinikainen muuten kertoo kannattaako uusi iPhone ostaa. Ja Doctor ajelee Subarulla todella erikoisissa olosuhteissa. Kannattaa siis avata telkkari klo 22.45. Lisää jaksosta voi lukea tuolta.

---

Samu Haberin myötä ja takia päädyin yksi päivä tuijottamaan Youtubesta Teknavin tekemiä vanhoja Auto ja Persoona -juttuja. Mielestäni ne on tosi hyviä! Ja aina persoonasta riippuen, ne on myös aika erilaisia ja jopa hulvattomia. Parhaiten ehkä mieleen jäivät Remu Aaltonen ja Niina Lahtinen. Siinä kaksi hyvin erilaista, mutta tosi hauskaa pätkää. Katsokaa ihmeessä tuosta alta Remun ja Lahtisen pätkät – ja Youtubessa on vino pino lisää. Ja tietenkin käynnissä olevalla tv-tuotantokaudella persoonia on luvassa lisää.

---

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja