Blogi: Kun Markku Alén sai Teknavin juontajan kiljumaan

Tänään se tuli, kutsu katsastukseen. Selvä syksyn merkki. Ainakin omalla kohdallani, sillä jo useiden vuosien ajan olen aina lokakuussa katsastanut autoni. Tämä onkin yksi harvoja rituaaleja, joita autoilussani noudatan tarkasti.

Edellisessä bloggauksessani mainitsin, että kuvasimme syyskuun alussa Maikkarille Autot-mainoksia. Täytyy palata tähän vielä vähän tarkemmin ja etenkin yhteen hysteeriseen kohtaukseen.

Kaikkihan tuntevat Markku Alénin. Ja kaikkihan tietävät myös sen, että Markku ei vauhtia pelkää. Oltiin Räyskälän lentokentällä kuvaamassa tv-mainosta. Aluksi meno oli todella leppoisaa, sillä istuskelimme rennosti jutustellen Teslan kyydissä Ajoneuvos Jussi Hallin ja Dr. Alénin kanssa. Tesla oli kaiken huipuksi trailerin päällä ja pakettiauton perässä, joten edes kuskia ei tarvittu.

Siinä mentiin useampi kerta lentokentän suoraa edestakaisin, niin että jokainen vuorollaan sanoi oman lauseen mittaisen repliikkinsä. Upeasti häikäisevät valot, useat kamerat ja ammattitaitoisesti ympärillä häärivät miehet tekivät tilanteesta jokseenkin suuren. Saatoin jopa hetken kuvitella olevani oikeassa leffakohtauksessa. Ja kamera käy, olkaa hyvä…

Muutamien kymmenien sekuntien kestävän kohtauksen purkittaminen vaati monta ottoa ja monesti kamerakulmien sekä valojen uudelleen asettelua. Kovaa settiä, sanon minä. Kun viimein kohtaus oli valmis, kuvattiin toinen kohtaus, jossan Alén päästettiin rattiin. Meikäläinen jatkoi edelleen takapenkkimatkustajana, mutta nyt kameramies hyppäsi pelkääjänpaikalle istumaan selkä menosuuntaan, niin että hän kuvasi tiukasti kasvojani – tai pikemminkin ilmettäni. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, Alénin tehtävänä oli kiihdyttää Tesla nollasta sataan ja samalla haluttiin mun aito reaktio hetkestä.

Voi herranjestas sentään sitä säikähdystä kiihdytyshetkellä! Jumaliste lähti Tesla äkäsesti liikkeelle, ja kuka hullu siinä uskaltaa olla puikoissa.

Aidolta paniikinomaiselta kiljahdukseltakaan en pystynyt välttymään. Tämä kohtaus kuvattiin noin neljä kertaa. Ja oikeestaan joka kerta sama jännitys kimpoili vatsanpohjalla.

Taas yhtä kokemusta rikkaampana. Mutta voinpahan sanoa rehellisesti, että olen ollut rallilegendan kyydissä. Eikä tilannetta himmennä yhtään se, että kyseinen auto ei ollut ralliauto.

Tänään keskiviikkona klo 22.40 Maikkarilta esitettävässä Teknavin toisessa jaksossa sain tutustua Jaguarin XE-malliin, ja se vasta tyylikäs onkin. Se esitellään teille tarkemmin jaksossa.

Nyt varaamaan sitä katsastusaikaa! Palataan asiaan ystävät hyvät.

Lue myös:

    Uusimmat