Mainos

Bloggari puuttui hämmentävään asiaan: Tunnistelappu käsimatkatavaroissasi voi aiheuttaa ikävän ongelman

Matkabloggari hämmästyi säännöstä, joka koskee käsimatkatavaroiden sijoittamista lentokoneessa. 

Tämä matka -matkablogin postauksessa varoitetaan asiasta, johon kovin moni matkustaja ei taatusti ole kiinnittänyt huomiota. 

Finnairin lähtöselvityksessä bloggarin käsilaukkuun ja reppuun oli kiinnitetty Cabin Bag -tunniste. Hän ei ollut kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota, sillä vastaavia tunnisteita käytetään muillakin lentoyhtiöillä.

Useat matkustajat ovat luulleet, että nämä laput kertovat ainoastaan siitä, että matkatavara on oikean kokoinen, ja että sen saa viedä matkustamoon. Tällä kertaa lappu toi kuitenkin mukanaan epämiellyttävän yllätyksen. 

Finnair: Cabin Bag -lappujen käytössä ei ole tarkkoja sääntöjä

Lentokoneessa blogin kirjoittajaa odotti kuitenkin yllätys, sillä hän ei saanut sijoittaa käsimatkatavaroitaan hyllylle, vaan joutuu sijoittamaan ne lentoemännän kehotuksesta edessä olevan istuimen alle.

Tämä johtui kyseisestä Cabin Bag -tunnisteesta, jonka toisella puolella kyseisten matkatavaroiden kerrotaan kuuluvan hyllyn sijaan penkin alle. Harva matkustaja kuitenkaan tulee lukeneeksi lappua niin tarkkaan.

Ilman jäsenkorttia matkustavat saavat tuoda Finnairin koneeseen yhden käsimatkatavaran ja yhden henkilökohtaisen matkatavaran. Henkilökohtainen matkatavara tulee sijoittaa edessä olevan istuimen alle.

Käsimatkatavaran ulkomitta saa olla enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm. Henkilökohtaisen käsimatkatavaran mitta saa olla enintään 40 cm x 30 cm x 15 cm. Käsimatkatavaroiden yhteispaino saa olla enintään 8 kiloa. 

Lähde: Finnair

Kirjoittaja oli kysellyt, mistä kyseinen käytäntö oikein johtui. Tähän oli henkilökunnan mukaan päädytty, koska ihmiset halusivat tuoda matkustamoon todella suuria käsimatkatavaroita. Kirjoittaja ihmetteli kuitenkin sitä, miksi hänen molemmat matkatavaransa oli merkitty kyseisillä lapuilla, vaikka toisilla ei ollut lappuja lainkaan. Tähän henkilökunta ei osannut vastata, vaan kertoi välittävänsä viestin eteenpäin.

Finnairin asiakaspalvelusta kerrotaan, että tarkkaa sääntöä tai järjestelmää Cabin Bag -tunnistelappujen käytölle ei ole. 

– Tällä menetelmällä yritetään vähän jakaa tilaa ruumassa tasaisemmin, asiakaspalvelusta kerrotaan. 

Kirjoittaja jäi pohtimaan myös, miksi merkinnästä ei ole kerrottu selkeämmin ja miksi käsimatkatavaroita ei punnita, vaan ylisuuret käsimatkatavarat pääsevät check in -tiskiltä läpi huomioimatta. 

Lue koko blogipostaus täältä

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja