Beyoncén käytöksestä Super Bowl -ottelussa nousi kohu – Jay-Z riensi puolustamaan vaimoaan ja itseään

Beyoncé ja Jay-Z julkaisivat yllätyslevyn 0:57
Beyoncé ja Jay-Z julkaisivat yllätyslevyn vuonna 2018

Yhdysvalloissa nousi kohu, kun superpari Beyoncé ja Jay-Z eivät nousseet seisomaan Yhdysvaltain kansallislaulun aikana Super Bowl -ottelussa.

Viikonloppuna pelattu Super Bowl -ottelu keräsi jälleen katsomoihin myös liudan supertähtiä. Heidän joukossaan olivat myös superpari Beyoncé ja Jay-Z, jotka saapuivat paikan päälle Miamiin katsomaan jenkkifutista 8-vuotiaan tyttärensä Blue Ivyn kanssa.

Pariskunta joutui keskelle kohua, sillä he eivät nousseet ottelun alussa seisomaan, kun Demi Lovato esitti Yhdysvaltain kansallislaulun.

Tämä johti välittömästi spekulaatioihin siitä, että kyseessä olisi protesti. Parin uskottiin viestivän istumisellaan entisen NFL-pelaajan Colin Kaepernickin puolesta. Kaepernick polvistui ennen vuonna 2016 pelattua ottelua kansallishymnin aikana korostaakseen mustien amerikkalaisten kohtelua ja on ollut ilman paikkaa NFL-joukkueessa vuodesta 2017.

Jay-Z kiisti tiistaina Columbian yliopistolla vieraillessaan, että kyseessä olisi ollut protesti.

– Se ei itseasiassa ollut. Sori, sunnuntaisen Super Bowlin musiikkiesityksen tuottanut räppäri tokaisi Mirrorin mukaan.

Hän sanoi keskittyneensä ennen Lovaton esitystä tarkkailemaan äänentasoja.

– Ja sitten Demi tulee lavalle. Puhuimme siitä, kuinka kauniilta hän näytti, miltä hän kuulosti ja mitä kaikkea hän on elämässään joutunut käymään läpi ennen kuin astui lavalle. Olimme ylpeitä hänestä, Jay-Z taustoitti ja korosti, että pariskunta unohtui istumaan täysin vahingossa.

Jay-Z:n mukaan hänellä ja Beyoncélla ei myöskään olisi ollut mitään tarvetta omalle hiljaiselle protestilleen, sillä ryhmä erilaisista taustoista tulevia esiintyjiä oli hänen mukaansa suurin ja äänekkäin protesti kautta aikojen.

Kansallishymnin esittänyt Lovato on latinotaustainen, samoin väliajalla esiintyneet supertähdet Jennifer Lopez ja Shakira. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun legendaarisen väliaikashow'n kaksi päätähteä olivat molemmat latinotaustaisia.

Jennifer Lopezin ja Shakiran kanssa lavalla nähtiin myös Lopezin 11-vuotias tytär Emme, joka hurmasi lauluäänellään sosiaalisen median. Samaan aikaan lavalla nähtiin myös liuta muita latinotaustaisia tyttöjä tanssimassa.

Muun muassa The Guardian kertoo, että esitys on tulkittu poliittiseksi protestiksi presidentti Donald Trumpin siirtolaispolitiikkaa vastaan. Uutiskuvissa on jo pitkään nähty järkyttäviä kuvia Meksikon rajalla odottavista siirtolaislapsista.

Lue myös:

    Uusimmat