Berliiniläinen mainostoimisto muutti legendaarisen Mersun uskomattoman siistiksi neukkariksi – katso video!

0:31
Vanha Mersu toimii mainostoimiston neukkarina. Kuvat: Rob Halloway

Saksalainen mainostoimisto käyttää neuvotteluhuoneenaan pian 30-vuotiasta Mercedes-Benziä.

Mercedes-Benz 190 (W201) on ikoninen saksalaiskuljetin, jota valmistettiin vuosina 1982–1993 yhteensä noin 1,8 miljoonaa kappaletta.

Auton muodot ovat lähtöisin italialaisen Bruno Saccon kynästä. Sacco toimi Mersun pääsuunnittelijana vuosina lähes 25 vuoden ajan, ja hän on kutsunut W201:tä parhaaksi työkseen.

Auto on kieltämättä kestänyt aikaa varsin hyvin, ja nätisti pidetyt yksilöt ovat edustavan näköisiä vielä tänäkin päivänä.

Poikkeuksellinen neukkari

Yksi sataysikymppinen löytyy kuitenkin hieman yllättävästä paikasta – ja käytöstä.

Autoon saattaa nimittäin törmätä berliiniläisessä Antoni-mainostoimistossa, jossa auto toimittaa neljän hengen neuvotteluhuoneen virkaa.

Neukkariratkaisu saattaa vaikuttaa aluksi erikoiselta, mutta luovilta ihmisiltä tuppaa tulemaan myös luovia ideoita.

Autovalintaa selittänee myös se, että Antonin pääasiakas on mikäpä muukaan kuin Mercedes-Benz. Mainostoimisto on vastuussa saksalaisvalmistajan eurooppalaisista mainoskampanjoista.

Antonin tiloissa eläkepäiviään viettävä Mersu on tavallista paremmin varusteltu, sillä esimerkiksi sen takakontista löytyy minibaari. Kasettisoitin on yhä toimiva, ja istuinten verhoilut ovat alkuperäiset.

Kuvat on ottanut Ison-Britannian Mercedes-Benzin markkinointijohtaja Rob Halloway.

Mersu nostettiin kolmanteen kerrokseen

Yhdysvaltalainen autojulkaisu The Drive haastatteli Sven Dörrenbächeriä, joka on Antonin toimitusjohtaja ja yksi yhtiön perustajista.

Dörrenbächer kertoi, että vuonna 1991 valmistettu auto ostettiin aikoinaan 850 eurolla, minkä jälkeen "mahtavat, mutta sekopäiset arkkitehtiystävät" muokkasivat auton sen nykyiseen muotoon.

Projektin vaikein osuus oli kuitenkin auton saaminen ylös kolmanteen kerrokseen.

Operaatiosta ei luonnollisesti selvitty ilman nosturia, mutta hankaluuksia aiheutti se, että auto oli tuotava ikkunasta sivuttain. Onnistuminen oli pienestä kiinni, sillä karmien väliin ei jäänyt tilaa kuin muutamia senttejä.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja