Avustusrekkoja alkanut saapua Gazan kaistalle uutta reittiä

Falasteenin, 35, aamut alkavat vesijonon hänniltä – "Nyt se unelma on menetetty" 0:53
Katso video: Tätä on arki sodan keskellä.

Avustusrekkoja Egyptistä on alkanut tänään saapua Gazaan Kerem Shalomin rajanylityspaikan kautta, kertoo egyptiläinen valtioon sidoksissa oleva uutiskanava al-Qahera News.

Yhteensä 200 avustusrekan kerrotaan siirtyneen suljetulta Rafahin rajanylityspaikalta Kerem Shalomiin. Rajanylityspaikkojen välinen etäisyys on noin neljä kilometriä.

Uutiskanavan mukaan ainakin neljä polttoainetta kuljettavaa rekkaa on jo päässyt rajan yli Gazaan ja suunnanneet sairaaloihin.

Avustusrekoista kaikkien loppujenkin odotetaan pääsevän Gazaan tämän päivän aikana, Egyptin Punaisen Puolikuun edustaja kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Egypti ja Yhdysvallat sopivat kuljetuksista perjantaina

Egypti ja Yhdysvallat sopivat perjantaina avun lähettämisestä Israelin puolelta Kerem Shalomin rajanylityspaikan kautta. YK:n edustajat ovat aiemmin valitelleet, että sotilastoiminta Kerem Shalomilla on vaikeuttanut avustuskuljetuksia merkittävästi.

Rafahin rajanylityspaikka on jo kolmatta viikkoa suljettuna avustustoimituksilta. Egypti on kieltäytynyt koordinoimasta avustuskuljetuksia Rafahin rajanylityspaikan kautta niin kauan kuin Israelin joukot kontrolloivat rajanylityspaikkaa Gazan puolella.

Kansainvälinen tuomioistuin (ICJ) antoi perjantaina päätöksen, jonka mukaan Israelin hyökkäys Gazan kaistan eteläosassa sijaitsevaan Rafahiin uhkaa tuhota palestiinalaisia siviilejä osittain tai kokonaan. Tuomioistuin myös määräsi, että Rafahin rajanylityspaikka on pidettävä auki, jotta humanitaarista apua voidaan kuljettaa sen kautta esteettä.

Israel torjui odotetusti ICJ:n päätöksen ja väitti jatkavansa Rafahin rajanylityspaikan pitämistä auki.

Lue myös:

    Uusimmat