Mainos

Audilta tulossa kolme sähköautoa suosikkimallin kustannuksella

Saksalaisvalmistaja uskoo, että sähköautojen osuus sen myynnistä on yli neljännes jo vuonna 2020, kertoo Automotive News Europe.

Audin toimitusjohtaja Rupert Stadler kertoi Heilbronner Stimme -lehdelle, että se on keskittymässä aiempaa enemmän sähköautoihin, digitaalisiin palveluihin sekä autonomisiin autoihin.

Audin panostus sähköautoihin on osa emoyhtiö Volkswagenin strategista uudistusta, johon se käytännössä pakotti itse itsensä manipuloimalla dieselautojensa päästötestejä.

Audi uskoo, että sähköautot muodostavat vuonna 2020 jopa 25–30 prosenttia sen koko myynnistä.

Audi paljasti jo aiemmin, että se aikoo valmistaa sähköistä kaupunkimaasturia Belgian-tehtaallaan. Sähkömaasturi perustuu viime vuonna Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltyyn e-tron quattro -konseptiin.

Stadlerin mukaan Audilta tullaan näkemään sähköautoja myös pikkuautosegmentissä. 

Robottiautot uuden yrityksen alle?

Audi suunnittelee Stadlerin mukaan perustavansa tytäryhtiön, jonka tähtäimessä on täysin autonomisen auton kehittäminen. Tällä hetkellä Audi etsii yhteistyökumppaneita robottiautoprojektiinsa.

– Auto ei tarvitsisi lainkaan ohjauspyörää tai polkimia. Se sopisi erinomaisesti kaupunkiliikenteeseen, Stadler kertoi lehdelle.

Sähkö- ja robottiautojen sekä digitaalisten palveluiden lisäksi Audi suunnittelee vähentävänsä mallistonsa monimutkaisuutta. Stadlerin mukaan esimerkiksi kolmiovisen A3:n pudottamisesta on keskusteltu.

– En usko, että menettäisimme juurikaan asiakkaita. Investoisimme säästyneet rahat mieluusti uusiin malleihin, Stadler kertoi lehdelle.

Kerroimme aiemmin Audin suunnittelevan myös tarjoamiensa vaihteisto- ja moottorivaihtoehtojen karsimista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.