Asuntomyyjän keikka muuttui painajaiseksi: Mies ryöstettiin ja pakotettiin pakettiautoon – tililtä vietiin 150 000 euroa

Turun hovioikeus ei antanut jatkokäsittelylupaa tapaukselle, jossa asuntoa esittelemään tullut mies kaapattiin ja häneltä vietiin aseilla uhaten yli satatuhatta euroa.

Miehellä oli myynnissä asunto. Rikolliset ottivat myyjään yhteyttä ja pyysivät asuntonäyttöä. Näyttö oli kuitenkin vain veruke siihen, että miehet pääsisivät toteuttamaan suunnitelmansa ryöstöstä. 

Asunnossa mies otettiin kiinni ja pahoinpideltiin nyrkein ja uhkailtiin myöhemmin toimimattomaksi paljastuneella käsiaseella. Uhkailussa käytettiin myös veitsellä.

Mies luovuttikin uhkailijoille oman ja yrityksensä omaisuuden ja lähti näiden mukaan pakettiautoon pakotettuna. Omaisuuteen sisältyi muun muassa kännykkä, pankkitilien kortteja ja mieheltä saadut tilien tunnusluvut. Häneltä vietiin myös auto.

Rahat yritettiin muuttaa bitcoineiksi

Matkalla rikolliset nostivat miehen korteilla rahaa tuhansia euroja. Kun seurue pääsi asunnolle Hakametsään, miehen tileiltä siirrettiin lisää rahaa tileille ja yhteensä 150 000 euroa bitcoin-tilille.

Lopulta rikos päättyi Tampereen Muroleenkadulle, jossa miestä oli tarkoitus pitää tallessa siihen asti, että tekijät pääsisivät pakenemaan ulkomaille. Poliisit saapuivat kuitenkin asunnolle aamuyöstä ja mies pääsi vapaaksi näiden ansiosta. Myös suuri tilisiirto saatiin keskeytettyä.

Tekoon syyllistyneet tuomittiin eri pituisiin vankeusrangaistuksiin törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä. Lyhin tuomioista oli 2 vuotta 8 kuukautta, pisin 3 vuotta. Lisäksi heidät määrättiin korvaamaan uhrille 11 000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä ja traumaperäisestä stressihäiriöstä. 

Lue myös:

    Uusimmat