Asuntokaupoilla? Älä pelästy näitä vikoja

Jos olet etsimässä uutta asuntoa, olet ehkä listannut päässäsi unelmakodin ominaisuuksia. Usko tai älä, mutta tämä lista voi estää sinua huomaamasta, kun varteenotettava ehdokas tulee vastaan.

Unelmakotisi voi todellisuudessa olla naamioitunut epäkiinnostavaksi rumilukseksi. Älä anna näiden vikojen hämätä:

Vanha talo

Moni ajattelee, että ihkauutta kotia ei voita mikään. Laadukkaasti rakennettu vanha talo voi kuitenkin olla karismaattinen vaihtoehto. Lisäksi vanhan talon hintaa voi olla mahdollista tinkiä alaspäin. Jos olet päätymässä vanhaan taloon, varmista että saat kaikki tarpeelliset dokumentit esimerkiksi tehdyistä remonteista. Vanha talo ei ehkä ole paras ehdokas, jos et ole valmis puuhastelemaan pikkuvikojen kimpussa.

Räikeä maali

Saatat kauhistua astuessasi sisään taloon, jonka seinät ovat täynnä lilaa ja turkoosia maalia. Yritä sulkea värit mielestäsi ja kiinnitä sen sijaan huomiota materiaaleihin ja muotoihin. Onko talossa kauniit korkeat huoneet? Tuleeko huoneisiin paljon valoa?

Mauton tapetti

Epäonnistunut tapetointi voi aiheuttaa yhtä kauhistuneen reaktion kuin räikeä maalikin. Muista kuitenkin, että kauheimmankin tapetin saa seinistä irti ja omassa kodissasi saat maalata tai tapetoida seinät juuri sellaisiksi kuin omaan makuusi sopii.

Kulunut lattia

Jos lattia on puhkikulunut, kannattaa se ottaa huomioon hintaneuvotteluissa. Näin voit säästää talon hinnassa sen verran rahaa, että voit uusia lattiat. Markkinoilla on useita tyylikkäitä vaihtoehtoja myös heille, joiden budjettiin eivät sovi aitopuiset lattiat.

Paha haju

Haiseeko talo tuhkakupilta? Pahat hajut saa yleensä hyvin häädettyä kunnon tuuletuksella, pesulla ja uudella maalikerroksella. Homeen haju sen sijaan on punainen vaate, joka viestittää siitä, että talo kannattaa kiertää kaukaa.

Vaatimaton ulkonäkö

Anna talolle mahdollisuus, vaikka sen ulkopuoli ei saisikaan sydäntäsi pamppailemaan. Vaatimaton talo saattaa olla edullisempi ostos kuin sisustuslehden kansikuvaa muistuttava talo. Ulkoasuun voi lisäksi vaikuttaa paljon esimerkiksi maalaamalla, vaihtamalla oven ja kaunistamalla pihamaan.

Likeiset naapurit

Suomalainen arvostaa yksityisyyttään, joten liian lähellä sijaitseva naapuritalo voi saada karvat pystyyn. Tässä tapauksessa apuun tulevat erilaiset pensaat ja aidat, jotka tarjoavat puuttuvaa suojaa uteliaiden naapureiden katseilta.

Lähde: Learnvest

Lue myös:

    Uusimmat