Asiantuntijat paljastavat yhden asian, joka räjäyttäisi kansainvälisen kiinnostuksen Suomea kohtaan huippuunsa – "Suomeen pitäisi saada joku samanlainen!"

7:32

SuomiAreenasta tavoitettu matkailulehti Mondon päätoimittaja Marja Aarnipuro arvioi, että Suomessa kuvattu kansainväinen tv-sarjatuotanto voisi lisätä maan kiinnostavuutta matkakohteena.

Matkailulehti Mondon päätoimittaja Marja Aarnipuro ja Suomen matkailubrändiä edistävän Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen kommentoivat suomalaisen turismin valttikortteja.

– Nuoremmat sukupolvet tekevät matkustuspäätöksensä sosiaalisessa mediassa tehdyn vertaisarvioinnin kautta, Virkkunen pohtii.

– He hakevat elämyksiä, tarinoita ja tunteita, joista he voivat kertoa somen kautta. Matkustaminen on individualistista: enää ei tehdä ryhmien kanssa pakettimatkoja.

Kaksikko esittää suomalaisen tarinallisuuden edustajiksi perinteisiä Muumeja ja Kalevalaa, koska ne ovat kestohittejä turistien keskuudessa.

Aarnipuro puhuu vielä erikseen tv-sarjojen vetovoimasta.

– Nykyäänhän ihmiset reissaavat vaikkapa Game of Thronesin ja Harry Potterin kuvauspaikkojen perässä. Suomeen pitäisi saada joku samanlainen, räjäyttävä tv-sarja!

Suomalaiset ovat hyviä palvelijoita, koska tippikulttuuri puuttuu

Virkkunen kehaisee suomalaista palvelukulttuuria. Kotimaiset matkailutyöntekijät ovat hänen mukaansa kielitaitoisia ja koulutettuja.

– Suomalaiset tuppaavat usein väheksymään, että emmehän me mitään palvelukansaa ole, hän päivittelee.

– Katin kontit! Suomi on hirvittävän hyvä palvelemaan tänne tulevia asiakkaita useilla eri kielillä.

Hän kertoo suomalaista palvelukulttuuria kehuttavan siitä, että se on huomioivaa, muttei päällekäyvää.

– Suomalaiset palvelijat eivät tunge iholle tipin toivossa. Suomessa tippaamista ei ole rakennettu palvelukulttuuriin, ja se koetaan maailmalla positiiviseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja