Asiantuntija neuvoo: Luo hiustyyli ilman muotoiluvälineitä

Milanon muotiviikon kulisseissa sytyi upeita hiusmalleja.

MSGM:n syksy/talvi 2015 -näytöksen hiustyylissä tärkeintä oli rakenne ja kuiva, huoleton kokonaisvaikutelma. Hiustyyli oli saanut inspiraationsa näytöksestä ja mallien taustalla näkyneistä aalloista.

– Tässä hiustyylissä mallin kasvoja kehystävät pehmeästi laskeutuvat hiussuortuvat, jotka rikkovat vaatemalliston rohkeita, pop-taiteen mieleen tuovia graafisia väriblokkeja. Koska mallistossa näkyy korkeita kauluksia, päätin laittaa mallien hiukset kiinni poninhännälle, kertoo Eugene Souleiman, Wella Professionalsin globaali luova johtaja.

– Kyseinen hiusmalli mahdollisti myös kokonaisuudella leikittelyn ja työnsimmekin lopuksi joiden mallien hiukset kauluksen alle, jolloin saimme aikaan orgaanisia muotoja.

Hiustyyliä oli yhdenmukaistettu poninhännällä, mutta kunkin mallin hiuksiin tuotiin rakennetta eri tavoilla, riippuen mallin omasta hiustyypistä ja hiusmallista.  Lähestymistapa oli hyvin henkilökohtainen ja huoleton.

Koko hiustyyli luotiin ilman hiustenmuotoiluvälineitä ja myös muutamia tuotesääntöjä rikkoen. Tuotteita käytettiin päinvastaiseen tarkoitukseen kuin yleensä ja näin syntyi raikas ja uudenlainen hiustyyli.

Näin luot tyylin

  • Muotoilusuihkeen avulla on helppo saada hiuksiin rakennetta, sillä se poistaa hiuksista rasvaisuutta ja antaa niille huokoisen tuntuman. Suihkuta muotoilusuihketta hiusten tyveen ja hiero se hiuksiin, jotta ne saavat ilmavuutta.
  • Tee etusormeasi apuna käyttäen matala, rosoinen sivujakaus toisen silmäkulman kohdalle.
  • Haro hiukset toiselle sivulle käsin ja anna irtosuortuvien valua myös kasvoille ja otsalle.
  • Kiinnitä hiukset matalalle poninhännälle niskaan ja suihkuta hiusten latvoihin hiuksiin jätettävää hoitoainetta saadaksesi poninhäntään erilaisen rakenteen kuin päälakeen, jossa on rakennetta suolasuihkeen ansiosta.
  • Käy hiusten pinta läpi sormilla vasten hiusten kasvusuuntaa saadaksesi niihin rikkonaisen ja harsomaisen hattaratekstuurin.
  • Viimeistele hiustyyli kuivashampoolla, jolla saat aikaan kevyttä, karheaa tuuheutta.
  • Tee lopuksi vielä pään pyöreyttä rikkovia epätasaisia ”töyssyjä” hiusten pintaan vetämällä suortuvia ulos ja kiinnitä ne tarvittaessa paikoilleen hiuspinneillä.

Lähde: Wella Professionals

Lue myös:

    Uusimmat