Asemiaan menettänyt Esapekka Lappi piiskasi itseään: "Tuntui, että olen idiootti"

3:18
Tulosruutu paketoi perjantaina Monzan MM-rallin ensimmäisen täyden ajopäivän tapahtumat.

M-Sportin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi menetti lauantaiaamuna asemiaan Monzan MM-rallissa.

Lappi lähti päivään toiselta sijalta, mutta hänen ja rallia johtaneen Hyundain Dani Sordon aikasakkojen vuoksi kärki oli erittäin tasainen.

Päivän ensimmäisellä, koko rallin pisimmällä erikoiskokeella Lappi hävisi kärjelle 15,1 sekuntia ja putosi kokonaistilanteessa kaksi sijaa alaspäin. Tappiota tuli myös kahdella seuraavalla pikataipaleella, ja näin Lappi on yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen viidennellä sijalla, 18,5 sekunnin päässä kärjestä.

– Oli vaikeaa, paljon yllätyksiä. Keskimmäinen ek oli helpoin, mutta ensimmäisellä ek:lla tuli 21 kilometrin jälkeen yhtäkkiä eteen loskaa ja tuoretta lunta. Sitä ei ollut paljon mutta riittävästi, että kaikki muuttui vaikeaksi. Viimeinen pätkä taas oli muuttunut paljon siitä, kun etuauto oli ollut reitillä. Paljon yllätyksiä, Lappi paketoi lauantaiaamun lenkin huoltotauolle palattuaan.

Erityisesti aamun viimeinen erikoiskoe jäi harmittamaan Lappia. Hän oli ensimmäisessä väliajassa koko joukon nopein, kolme sekuntia nopeampi kuin pohja-ajan tehnyt Toyotan Elfyn Evans. Virhe neulansilmämutkassa maksoi kuitenkin useamman sekunnin, ja Lappi oli maalissa 6,8 sekuntia hitaampi kuin Evans.

– Se olisi voinut olla hyvä, mutta aina kun ottaa isoja riskejä, on mahdollisuus, että menettää aikaa. Niin kävi.

– Sillä pätkällä olin ihan äärirajoilla. Tuntui, että olen idiootti. Nuotit sanovat, että on jäätä ja lunta, ja sitten sitä vain ajattelee, että ei siellä mitään ole, koska se on sulanut. Vaihde on viitosella tai kuutosella, ja se ei ole kivaa. Mutta selvisimme.

Iltapäivällä Lapilla on mahdollisuus kohennella sijoitustaan. Neljäntenä oleva Hyundain Ott Tänak on vain kolmen sekunnin päässä. Evansin kolmossijaan on matkaa 11 sekuntia.

– Näiltä kavereilta ei ole helppo ottaa viittäkään sekuntia. Annan ehdottomasti kaikkeni. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi ajanut tätä autoa tällaisissa olosuhteissa. Aamulla täytyi totutella siihen ja löytää rytmi, mutta nyt olen pääsemässä sinne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja