Monzan MM-rallin johtajalle mätkäistiin aikasakko, joka nosti Esapekka Lapin kärkeen – mutta lopulta Lappikin sai rangaistuksen

3:18
Videolla Tulosruudun raportti Monzan MM-rallin perjantaipäivästä.

Tilanteet muuttuivat Monzan MM-rallissa vielä myöhään perjantai-iltana, vaikka ralli oli yötauolla.

Perjantai-illan viimeiseen huoltoon sekunnin johtoasemassa saapuneelle Dani Sordolle mätkäistiin kymmenen sekunnin aikasakko kello 22 paikallista aikaa, koska Hyundain espanjalaiskuljettaja oli oikaissut shikaanissa tiekirjan vastaisesti.

– Kuljettaja oli lukinnut pyörät lähestyessään shikaania. Hän oli hämmentynyt, koska shikaani oli erilainen kuin edellisellä erikoiskokeella. Hän huomasi, että hänen edessään ei ole heinäpaalia, ja hän ajoi suoraan. Tämä ei noudattanut reittiä, tuomaristo perusteli päätöksessään.

M-Sport Fordin Esapekka Lappi nousi Sordon sakon myötä Monzan rallin kärkeen yhdeksän sekunnin erolla. Lapin kärkipaikka piti vain tunnin verran, sillä kello 23 tuomaristo langetti myös Lapille kymmenen sekunnin aikasakon. Näin Lappi putosi takaisin kakkossijalle, ja Sordo otti ykkössijan takaisin sekunnin erolla.

Lapin aikasakkoon oli sama syy kuin Sordolla. Kyseessä oli myös sama shikaani – samalla erikoiskokeella.

– Kuljettaja lukitsi renkaat lähestyessään shikaania ja yritti pysähtyä. Tallin edustajien mukaan kuljettaja päätti turvautua turvallisimpaan vaihtoehtoon eli mennä suoraan ja osua heinäpaaliin. Tämä ei noudattanut reittiä, tuomaristo selvitti.

Lappi siis ajoi ensin shikaanin pitkäksi, ja myöhemmin Sordo meni samasta raosta, josta suomalaiskuljettaja oli siirtänyt heinäpaalia.

Kärjen järjestys pysyi lopulta samana, mutta kilpailun tilanne tiivistyi entisestään. Sordo johtaa kilpailua sekunnin turvin ennen Lappia, ja Toyotan Sebastien Ogier kipusi vain sekunnin päähän Lapista. Toyotan Elfyn Evans on neljäntenä (+7,1), Hyundain Ott Tänak viidentenä (+7,7) ja Toyotan Kalle Rovanperä kuudentena (+14,8).

Monzan MM-ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella, joista kuusi ajetaan Comojärven lähistön vuoristoteillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja